HOMEPARTIJTEAMSTANDPUNTENCONTACTNIEUWS  
NieuwsPUUR NieuwsbrievenNieuwsbrief inschrijven
PUUR NOORDWIJK wil de verkiezingen in met 80 kandidaten!12-12-2013
Tijdens de algemene ledenvergadering van PUUR NOORDWIJK op 11 december jl. is Rob Duijndam als voorzitter van het bestuur verzocht Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken te raadplegen of PUUR NOORDWIJK met 80 kandidaten kan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. 

PUUR NOORDWIJK wil als grootste lokale kiesvereniging ontheffing van het gebruikelijke aantal van 50 kandidaten. De partij wil zich maximaal inspannen om plaats te bieden aan de grote groep Noordwijkers die actief de succesvolle ‘OOG & OOR’ politiek willen uitdragen. Op 14 januari 2014 zal daarom tijdens een extra ledenvergadering pas de definitieve kieslijst wordt vastgesteld. De leden hebben al wel locoburgemeester en wethouder Gerben van Duin (55) en fractievoorzitter Taetske Visser-Danser (55) als duo lijsttrekker en Hak van Nes (68) en wethouder Leon van Ast (36) als duo lijstduwer aangewezen.

Onder leiding van deze vier politici gaat PUUR NOORDWIJK haar koppositie uit 2010 verder versterken en uitbouwen. Toen vertrouwde bijna één op de drie inwoners haar stem de partij toe. Het gewenste aantal van 80 Noordwijkers op de kieslijst vormt een bevestiging van die ambitie. En het bevestigt bovendien de succesvolle en herkenbare politieke koers van de afgelopen jaren waar veel inwoners zich toe aangetrokken voelen. Het lokale geluid van PUUR NOORDWIJK leeft als nooit tevoren en krijgt op 19 maart 2014 een stevig vervolg.

Rob Duijndam, voorzitter PUUR NOORDWIJK: “Wij denken niet in termen van links of rechts. Wij zitten ook niet vastgeroest in landelijke dogma’s. Iets werkt of het werkt niet. Een oplossing is goed of slecht. Dat is het mooie van lokale politiek. Ik neem dan ook graag met Minister Plasterk contact op om te onderzoeken of via een ontheffing nog meer Noordwijkers de kans krijgen actief ons lokale geluid uit te dragen.”

Gerben van Duin, loco burgemeester en wethouder PUUR NOORDWIJK: “Politiek gaat om mensen, Noordwijkers dus! Daarom vind ik het uitermate belangrijk te weten wat de Noordwijker bezighoudt. En aan de andere kant wat zij vinden van ons handelen en onze besluiten. Deze benadering past 100% bij Puur Noordwijk en daar voel ik me helemaal bij thuis… ook de komende 4 jaar, als raadslid of als wethouder.”

Taetske Visser-Danser, fractievoorzitter PUUR NOORDWIJK: “Dichtbij-politiek, gericht op lokale belangen. Transparant, resultaatgericht en PUUR. Daar hebben wij de afgelopen jaren grote successen mee geboekt. Maar we zijn er nog niet. Politiek gericht op bewoners is in Noordwijk nu nog meer nodig dan ooit.”

Hak van Nes, oud fractievoorzitter en lijstduwer PUUR NOORDWIJK: “Het bereiken van resultaten én het bereiken van de Noordwijkers, dat is waar wij aantoonbaar voor staan. Wij zullen onze succesvolle ‘OOG & OOR’ politiek verder versterken via een enorm actieve en gemotiveerde achterban die ons geluid energiek zullen uitdragen.”

Leon van Ast, wethouder PUUR NOORDWIJK: “Wat heeft de Noordwijkse inwoner eraan. Die vraag stellen wij onszelf bij alle te maken keuzes. Het zit in het DNA van onze partij en garandeert de juiste afwegingen voor onze schitterende plaats. Met veel plezier draag ik daar in principe voor vier jaar dagelijks een steentje aan bij. Op basis van de verkiezingsuitslag maak ik de balans op of dat een vervolg krijgt. Voor het raadswerk ben ik echter niet beschikbaar.”
LAAT ONS actueel blijven!