HOMEPARTIJTEAMSTANDPUNTENCONTACTNIEUWS  
NieuwsPUUR NieuwsbrievenNieuwsbrief inschrijven
PUUR 'OUDEREN': Oog & Oor voor Ouderen Ochtend16-12-2013
Op maandag 27 januari zijn ouderen en hun mantelzorgers van 09.45 tot 13.00 uur van harte welkom in het Trefpunt voor de PUUR NOORDWIJK ouderenochtend. Ook krijgen zij antwoorden op vragen over de gevolgen van de veranderingen van de WMO, wat er gebeurt met de ISD, hoe het staat met de Mantelzorg en met de zorg of veiligheid in hun buurt, maar ook hoe zij zich kunnen beschermen tegen financiële uitbuiting.

Onze ouderen hebben zich altijd ingezet voor onze gemeente en de gemeenschap. Via hun werk, als vrijwilliger bij onze verenigingen maar ook als (groot)ouder van de huidige generatie Noordwijkers. PUUR NOORDWIJK vindt daarom dat deze groep op hun wenken moet worden bediend. Ouder worden in Noordwijk is een feest. Hoe? Dat bepalen ouderen vooral zelf. Maar er zijn grote verandering op komst in het Nederlandse zorgstelsel. Wat betekent dat voor onze ouderen? Hoe ondersteunen wij onze ouderen daar het beste bij?

Gratis broodjeslunch met erwtensoep
Tijdens de ouderen ochtend van PUUR NOORDWIJK komt dit aan bod onder het genot van een kopje koffie of thee. Met later een door PUUR locoburgemeester Gerben van Duin en wethouder Leon van Ast een gratis uitgeserveerde broodjeslunch met erwtensoep. De Noordwijkse ouderen kunnen tal van vragen bespreken met diverse deelnemende partijen. Ouderen die gewoon zin hebben in een gezellige ochtend zijn van harte welkom!

Deelnemers
Onder de deelnemers zijn Buurtzorg Noordwijk, het Mantelzorgsteunpunt, de Raad voor Wonen/Zorg en Welzijn, de wijkpolitie en een notaris. Daarnaast zullen er ook diverse (kandidaat) gemeenteraadsleden van PUUR NOORDWIJK aanwezig zijn om de ouderen te woord te staan waaronder Hak van Nes, Baukje Mulder, Janneko Giezen Joke van der Zanden en Aad van der Meer. Zij gaan graag met hen in gesprek. Mede oprichter van PUUR NOORDWIJK, Hak van Nes, zal de aftrap verzorgen rond de klok van 10:15 uur.

Tafeltjesacties voor ouderen

Daarnaast zal PUUR NOORDWIJK een aantal tafeltjesacties voor ouderen organiseren. Ook dan kunnen ouderen terecht met hun vragen en eventueel vervoer te helpen regelen voor de ouderenochtend op 27 januari in het Trefpunt. Op de volgende data komt PUUR ‘OUDEREN’ naar onze Noordwijker toe:

maandag 6 januari 2014
Locatie: ontmoetingscentrum Groot Hoogwaak. Tijd: 12.00 uur - 15.00 uur
donderdag 9 januari 2014
Locatie: ontmoetingscentrum Jeroen. Tijd: 12.00 uur - 15.00 uur
maandag 13 januari 2014
Locatie: de Wieken. Tijd: 12.00 uur – 15.00 uur
donderdag 16 januari 2014
Locatie: het Trefpunt. Tijd: 12.00 uur – 15.00 uur


LAAT ONS actueel blijven!