HOMEPARTIJTEAMSTANDPUNTENCONTACTNIEUWS  
NieuwsPUUR NieuwsbrievenNieuwsbrief inschrijven
Motie voor tijdelijke opslag tgv wateroverlast!7-3-2014
Op verschillende plekken in Noordwijk aan Zee zijn problemen geconstateerd door de hoogte van het grondwater. Onder meer aan de Hoofdstraat, de Parallelboulevard, de Bomstraat, de Van Panhuysstraat, het Wantveld en de Koningin Astrid Boulevard. Veel MKB ondernemers hebben daardoor waterlast en schade.

PUUR NOORDWIJK diende daarom een motie in die het gemeentebestuur opriep de behoefte en mogelijkheid voor tijdelijke opslag bij betrokkenen te gaan inventariseren. Deze motie tref je hier aan. De gemeenteraad nam onze motie unaniem over en stelde vast dat de oorzaken nu nog niet bekend zijn en dat het onderzoek daarnaar nog wel enige tijd zal duren. Met in de tussentijd het nodige ongemak. Zo hebben veel winkels en bewoners hun voorraad en opslag in kelders liggen.

Het college wordt daarom conform de motie opgeroepen te handelen naar de urgentie van het probleem. Welke mogelijkheden heeft de gemeente om te voorzien in de behoeften en wat zijn daarvan de kosten? Misschien zijn er lokale ondernemers en maatschappelijke instellingen bereid om tijdelijk leegstaande ruimten ter beschikking te stellen. Het college zal zijn bevindingen terugkoppelen in de commissie van april.

Daarnaast blijft de gemeente keihard werken met een projectteam om de oorzaak van de wateroverlast zo snel mogelijk te vinden en verhelpen (in samenwerking met collega overheden zoals Rijkswaterstaat). Meer info op: www.noordwijk.nl/Smartsite.shtml?id=81877
LAAT ONS actueel blijven!