HOMEPARTIJTEAMSTANDPUNTENCONTACTNIEUWS  
NieuwsPUUR NieuwsbrievenNieuwsbrief inschrijven
Artikel 46 vragen Rederij van Hulst (ligplaatsen aan de Schie)16-6-2015
Rederij van der Hulst maakt al vijftig jaar gebruik van een aanlegplaats in de Schie en heeft sinds die tijd vele Noordwijkers en toeristen een mooie vaartocht bezorgd. In 2014 is het beleidsplan Ligplaatsen door het college vastgesteld en na indienen van een motie door de raad, met enige wijzigingen in 2015 wederom vastgesteld. Tot 2014 werden alle schepen die in de Schie lagen afgemeerd gedoogd en hadden geen vergunning nodig. In het nieuwe beleid is dit wel nodig.
 
Rederij van der Hulst heeft reeds op 28 oktober 2014, ook na diverse gesprekken en briefwisselingen met de toenmalige burgemeester Lokker, een vergunning aangevraagd voor een ligplaats.  Het is de heer Van der Hulst toegezegd dat hij een vergunning krijgt. PUUR Noordwijk heeft nu de volgende vraag aan het college:
  1. Rederij van der Hulst heeft tot op de dag van vandaag nog geen vergunning ontvangen.  Hoe kan dit?
  2. Is het college bereidt om per omgaande aan Rederij van der Hulst een vergunning te verlenen?  Het zomerseizoen en daarmee de komst van toeristen naar Noordwijk is toch immers al begonnen. Zo neen, waarom niet?
  3. Is het college bereidt om in overleg met de Rederij van der Hulst te kijken naar de diepgang van de Schie.  Deze was altijd 1.40 mtr en is nu nog  maar 1.10 mtr.
Namens de fractie van PUUR NOORDWIJK

Danielle Brink-Musters
 
LAAT ONS actueel blijven!