Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer,

Hierbij ontvang je de 1e nieuwsbrief van PUUR NOORDWIJK! Velen zullen nog volgen want vanaf nu gaat de fractie je na elke gemeenteraadsvergadering informeren over de daar door PUUR NOORDWIJK ingenomen standpunten. Een actieve maandelijkse communicatie vanuit PUUR NOORDWIJK over de door haar gevaren politieke koers, het hoe en waarom. Zo hoort dat bij een partij die aan een 'bewonerscultuur' in Noordwijk werkt! Bij elk te nemen besluit stellen wij niet voor niets de vraag: “Wat heeft de Noordwijkse inwoner eraan?”.

Met deze nieuwsbrief denken wij de politiek dichterbij de inwoners te kunnen brengen. Hij wordt per e-mail verstuurd en is bestemd voor onze leden en vrienden van PUUR NOORDWIJK. Vrienden van PUUR NOORDWIJK zijn betrokken inwoners die (nog) geen lid zijn maar wel graag op de hoogte willen blijven van onze activiteiten. Deze Noordwijkers kunnen zich dan ook via onze website http://www.puurnoordwijk.nl/ onder 'contact' als vriend laten registreren en ontvangen vervolgens deze nieuwsbrief. Voel je overigens vrij deze nieuwsbrief aan iedereen die je maar wilt door te sturen. Alle informatie uit de nieuwsbrief is openbaar en daarnaast, des te meer inwoners van Noordwijk we bereiken des te beter wordt aan de door ons gewenste 'bewonerscultuur' handen en voeten gegeven.

In deze nieuwsbrief worden de volgende onderwerpen uit de gemeenteraadsvergadering van 3 november jl. besproken:

1. Algemeen;
2. Programmabegroting 2011 - 2014;
3. Consequenties coalitieakkoord 2010 - 2014 op de woonvisie;
4. Herbevestigen uitgangspunten Centraal Park 1e fase;

Ik hoop dat je deze nieuwsbrief met plezier zult lezen. De wethouders (2), raadsleden (7) en commissieleden (3)van PUUR NOORDWIJK zijn dagelijks vol enthousiasme aan het werk voor de inwoners van Noordwijk. Doch alleen met jullie inbrengen kunnen zij OOG en OOR hebben voor wat er écht leeft. Blijf hen daarom informeren en ondersteunen. Aarzel niet om ze te benaderen met vragen, problemen, suggesties voor beleid etc. Vandaag en in de toekomst. Dat kan regelrecht naar de fractieleden via telefoon of voornaam@puurnoordwijk.nl. Natuurlijk kan het ook via de website en info@puurnoordwijk.nl!

Pure groet,

Hak van Nes
Fractievoorzitter
De raadsvergadering van 3 november was net voor de klok van 24 uur klaar. En waar ging het over? In het begin heeft de fractie o.a. vragen gesteld over het afgebrande gebouw ‘Bianca’ aan de R. Tappenbeckweg. Het antwoord was op zijn zachtst gezegd niet bevredigend. Er ligt een schone taak om betere instrumenten te ontwikkelen om dit soort bouwvallen te verwijderen. De fractie heeft ook vragen gesteld aan het college over de brandveiligheid van hotels.
In de raadsvergadering van 3 november jl. zijn wij akkoord gegaan met de primaire begroting 2011-2014. Bij de opstelling van deze begroting was nog geen duidelijkheid over de aangekondigde bezuinigingen van rijkswege. Wel zijn een aantal eigen inkomsten bronnen aangepast aan de huidige economische situatie. De voorgestelde bezuinigings- en  ombuigingsvoorstellen van 4 miljoen euro moeten echter nog worden verwerkt.
De consequenties van het coalitieakkoord waren uitgewerkt in een nieuwe Woonvisie 2010 - 2014. Een lastig onderwerp. Zeker als de indruk bestaat dat daardoor de sociale woningbouw weer het kind van de rekening wordt. Puur Noordwijk heeft uitdrukkelijk gesteld dat sociale woningbouw onze continue aandacht moet krijgen. Maar wel realistisch en niet schromen de klok te verzetten. De oude methoden om daar uitvoering aan te geven hebben immers ook gefaald.
Dan het zwembad. Laten we niet te vroeg juichen, maar er zit weer schot in! Wij zijn akkoord gegaan met het nieuwe ontwerp van het zwembad, zodat het meer gezinsvriendelijk zal worden en aan de buitenkant beter aansluit bij het Middengebied. Er is helaas geen andere sluitende mogelijkheid om het zwembad te financieren dan woningbouw en daarom stemmen we in met de uitgangspunten waarop verder onderhandeld kan worden. Omdat dit hele traject nog wel enige tijd kan duren, zijn wij in principe akkoord gegaan met de voorfinanciering van het zwembad zodat er begonnen kan worden. Nu ja, dat hangt natuurlijk ook af van bezwaarprocedures. En er moet natuurlijk overeenstemming zijn met de ontwikkelaar van het gebied over de verkoop van de gronden. Daarover zal de raad later (december/januari?) nog een definitief besluit moeten nemen. Maar: we raken weer op koers zoals ook beloofd tijdens de verkiezingen.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE