Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer,

Hierbij ontvang je de 4e nieuwsbrief van PUUR NOORDWIJK! De fractie blijft jullie na elke gemeenteraadsvergadering informeren over de daar door PUUR NOORDWIJK ingenomen standpunten. Een actieve maandelijkse communicatie vanuit PUUR NOORDWIJK over de door haar gevaren politieke koers, het hoe en waarom. Zo hoort dat bij een partij die aan een 'bewonerscultuur' in Noordwijk werkt! Bij elk te nemen besluit stellen wij niet voor niets de vraag: “Wat heeft de Noordwijkse inwoner eraan?”.

Met deze nieuwsbrief denken wij de politiek dichterbij de inwoners te kunnen brengen. Hij wordt per e-mail verstuurd en is bestemd voor onze leden en vrienden van PUUR NOORDWIJK. Vrienden van PUUR NOORDWIJK zijn betrokken inwoners die (nog) geen lid zijn maar wel graag op de hoogte willen blijven van onze activiteiten. Deze Noordwijkers kunnen zich dan ook via onze website http://www.puurnoordwijk.nl/ onder 'contact' als vriend laten registreren en ontvangen vervolgens deze nieuwsbrief. Voel je overigens vrij deze nieuwsbrief aan iedereen die je maar wilt door te sturen. Alle informatie uit de nieuwsbrief is openbaar en daarnaast, des te meer inwoners van Noordwijk we bereiken des te beter wordt aan de door ons gewenste 'bewonerscultuur' handen en voeten gegeven.

In deze 4e nieuwsbrief worden de meest aansprekende onderwerpen uit de gemeenteraadsvergadering van 3 maart jl. besproken. Ik hoop dat je deze nieuwsbrief met plezier zult lezen. De wethouders (2), raadsleden (7) en commissieleden (3)van PUUR NOORDWIJK zijn dagelijks vol enthousiasme aan het werk voor de inwoners van Noordwijk. Doch alleen met jullie inbrengen kunnen zij OOG en OOR hebben voor wat er écht leeft. Blijf hen daarom informeren en ondersteunen. Aarzel niet om ze te benaderen met vragen, problemen, suggesties voor beleid etc. Vandaag en in de toekomst. Dat kan regelrecht naar de fractieleden via telefoon of voornaam@puurnoordwijk.nl. Natuurlijk kan het ook via de website en info@puurnoordwijk.nl!

En vergeet niet, elke 2e vrijdag van de maand ook om 10.30 uur wandelen we met bewoners van de Willem van den Bergh, eerstvolgende op 8 april 2011 (aanmelden bij Manon de Vries (manon.devries@versatel.nl), deze keer om 10:00 uur, doen!!)

Daarnaast nog een dringende oproep. Eind mei is de actie Samen Loop voor Hoop. 24 uur lopen in het kader van kankerbestrijding. Uiteraard niet non stop maar met een team dat elkaar afwisselt en zo klok rond loopt. De fractie roept alle leden op deel te nemen aan deze manifestatie!

Met een vitaal team als PUUR NOORDWIJK moeten we hierbij zijn! Aarzel geen moment en doe mee. Laat het even weten aan Gerben (gerben@puurnoordwijk.nl) of ondergetekende (hak@puurnoordwijk.nl) of we op je kunnen rekenen. Tot snel!

Hartelijke groet,

Hak van Nes
fractievoorzitter
PUUR NOORDWIJK stelde twee mondelingen vragen. De ene ging over de geluidsoverlast t.g.v. de feestelijke opening van strandpaviljoen 'Bries' de andere ontstond naar aanleiding van een gevolgd symposium over integrale veiligheid.
In het kort werd gesproken over de nieuwe richtlijnen voor de griffie. Waar hij zich aan moet houden en op welke manier hij geacht wordt te functioneren. Wij vinden het een goede zaak dat deze richtlijnen nu op papier zijn gezet en stemden daarom voor vaststelling.
Theater De Muze mag per jaar maximaal 75 professionele voorstellingen programmeren. Dit besloot de Gemeenteraad in zijn vergadering van 30 maart 2011 naar aanleiding van een amendement van de fracties van PUUR NOORDWIJK en VVD/JES. Daarin stelden zij dit maximum voor.
Voor het agenda punt behoud wandplastiek Ab Steenvoorden, diende de CDA een amendement in waarin het voorstelde om het kunstwerk te schenken aan een stichting in oprichting.
Opnieuw is  aan de wethouder ontheffing van de woonplicht in Noordwijk verleend. Het is voor de fractie een zware afweging geweest. Toch hebben we de argumenten van de wethouder zwaarder laten wegen dan ons principe dat lokale bestuurders horen te wonen waar zij besturen.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE