Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer,

Bijgaand tref je de PUUR Nieuwsflash aan, naar aanleiding van de raad van 26 november jl..

Met deze Nieuwsbrief brengt de fractie je graag op de hoogte van de door PUUR ingenomen standpunten ten aanzien van verschillende onderwerpen, die besproken zijn in de laatste raadsvergadering. Het informeren van onze achterban vinden wij belangrijk en ook leuk.

Dit past bij de bewonerscultuur waar PUUR in de gemeenteraad voor staat. Wij vinden dat bij de besluiten die genomen worden, het algemeen belang van Noordwijk en haar inwoners voorop behoort te staan. Voor ons staat de vraag: “Wat heeft de Noordwijker eraan?” dan ook altijd centraal bij elk te nemen besluit.

Graag betrekken wij jou bij de door ons te nemen besluiten. Jouw inbreng is onontbeerlijk. Het team van PUUR Noordwijk wil graag dat je met haar meedenkt. Aarzel dan ook niet om ons met vragen, opmerkingen en suggesties over beleid te benaderen. Dit kan per mail (voornaam@puurnoordwijk.nl) of via info@puurnoordwijk.nl, en natuurlijk per telefoon.

De deur van het gemeentehuis, waar PUUR NOORDWIJK iedere 1e en laatste maandag van de maand vanaf 20.00 uur fractieoverleg heeft, staat altijd voor je open. Graag attenderen wij je hierbij op de volgende bijeenkomsten:
  • 5 december a.s.   10.30 – 12.00 uur – Oog en Oor Ochtend in ’t Trefpunt;
  • 10 december a.s. 10.00 – 12.00 uur -- Wandelen met de rolsstoelcliënten Van den Bergh Stichting, Start bij Triangel ’s Heerenloo (meer info: h.vannes@puurnoordwijk.nl)
  • 10 december a.s. 19.30 – 22.00 uur Openbare bijeenkomst over de Noordwijkse Woonagenda in Woonzorgcentrum Jeroen.
  • 15 december a.s. 17.00 – 19.00 uur  Waarnemend burgemeester J.P. Lokker neemt afscheid van Noordwijk en haar inwoners. Deze receptie vindt plaats in de Oude Jeroenskerk;
  • 17 december a.s. 20.00 uur Beëdiging van de nieuwe burgemeester Jan Rijpstra door de Commissaris van de Koning. Iedereen is hier van harte voor uitgenodigd. Aansluitend is er onder het genot van een drankje gelegenheid tot kennismaking. Oude Jeroenskerk
  • 18 december a.s. 20.00 uur – Regulier raadsvergadering in het gemeentehuis.
Met PUUR vriendelijke groet,

Het Team PUUR Noordwijk:
Taetske Visser-Danser, Carla Versteege, Cock Jue, Arjan van den Akker, Daniëlle Brink, Dirk Klinkenberg, Joke van der Zanden, Leon van Ast, Jacques Elvader, Bene Timmer, Gerben van Duin en Hans Bakker.
 
 
Voor jullie informatie hierbij kort de achtergrond m.b.t. het burgerinitiatief. Volgens het burgerinitiatief van 13 oktober jl. moest de gemeenteraad besluiten om
  • de uitgewerkte plannen van Hotels van Oranje zo snel mogelijk in procedure te brengen en
  • met voortvarendheid het bestemmingsplan vaststellen waarin de voorgestelde ontwikkeling past.
Het Vuurtorenplein heeft aandacht nodig. Op dit moment ligt het er verloren bij. Helaas is het niet mogelijk het gehele plein nu onder handen te nemen. Wat wel tot de mogelijkheden behoort is het restaureren van de fontein Janus. 
Plannen zijn er ingediend om op het terrein van het voormalige Hotel woningen in een hofjes structuur te bouwen en de onderste verdieping van het Hotel pand te behouden voor horeca.
De fractie van PUUR Noordwijk heeft van het begin af aan positief gestaan tegenover deze ontwikkeling.
Al in 1998 werd er voor het eerst aandacht gevraagd voor een speeltuin rond het Middengebied. Deze kwam er niet. PUUR Noordwijk vroeg wederom in 2013 voor de speelplaats en wederom is deze er niet gekomen.
Deze motie was van de hand van PUUR Noordwijk. De aantrekkingskracht van de K.W. Boulevard gaat hollend achteruit. PUUR Noordwijk vraagt zich af of dit een halt kan worden toegeroepen door het autovrij maken van de boulevard in de zomerweekenden (1 juni – 31 augustus).
Nauwlettend gadegeslagen door de eigenaren van Hotels van Oranje en hun adviseur Victor Salman stelde de VVD bij monde van Roberto ter Hark vragen over het openbaar maken van stukken met betrekking tot het dossier 100 appartementen op het terrein Hotels van Oranje aan PUUR wethouder Hans Bakker.
 
Deze motie werd ingediend door de partijen PUUR Noordwijk, Lijst Salman Noordwijk, PvdA/GroenLinks en D66. In het jaar 2000 werd besloten door het destijds zittende college, dat het beter was woningen te ontwikkelen op het gebied Offem-Zuid dan op Bronsgeest, “De omklap”. Bronsgeest was kwalitatief betere grond voor de teelt van hyacinten. Op zich een vreemde gedachten daar de gronden juist met het oog op ontwikkelen waren aangekocht door de gemeente Noordwijk van verschillende Noordwijkse grondbezitters.
 
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE