Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer

Bijgaand sturen we je de PUUR Nieuwsflash toe, met daarin de hoogtepunten van de raadsvergadering van 18 december jl. Maar ook een kort verslag van de buitengewone raadsvergadering gehouden op 17 december waarin de nieuwe burgemeester Jan Rijpstra werd geïnstalleerd.

Met deze Nieuwsbrief brengt de fractie je graag op de hoogte van de door PUUR ingenomen standpunten ten aanzien van verschillende onderwerpen, die besproken zijn in de laatste raadsvergadering. Het informeren van onze achterban vinden wij belangrijk en doen wij graag.
Dit past bij de bewonerscultuur waar PUUR in de gemeenteraad voor staat. Wij vinden dat bij de besluiten die genomen worden, het algemeen belang van Noordwijk en haar inwoners voorop behoort te staan. Voor ons staat de vraag: “Wat heeft de Noordwijker eraan?” dan ook altijd centraal bij elk te nemen besluit.

Graag betrekken wij jou bij de door ons te nemen besluiten. Jouw inbreng is onontbeerlijk. Het team van PUUR Noordwijk wil graag dat je met haar meedenkt. Aarzel dan ook niet om ons met vragen, opmerkingen en suggesties over beleid te benaderen. Dit kan per mail (voornaam@puurnoordwijk.nl) of viainfo@puurnoordwijk.nl, en natuurlijk per telefoon.

De deur van het gemeentehuis, waar PUUR NOORDWIJK iedere 1e en laatste maandag van de maand vanaf 20.00 uur fractieoverleg heeft, staat altijd voor je open. 
 
We nodigen je ook van harte uit voor de onderstaande gelegenheden:
 
  1. 3 januari 2015 – vanaf 19.30 uur – Oude Jeroens kerk Nieuwjaarsreceptie Gemeente Noordwijk
  2. 9 januari 2015 – 16.30 uur – Boekhandel Van der Meer. Lenny Vulperhorst zal de nieuwe editie van zijn boek over het vak van wethouder ‘Praktische Dromers’ aanbieden aan wethouder Gerben van Duin. Lenny zal kort schetsen waarover het boek gaat en waarom hij wethouders politieke helden vindt. Gerben, die in het boek voorkomt, zal daarna het woord voeren.
  3. 9 januari 2015 – 18.00 uur – Restaurant Zon en Zeebad Nieuwjaarsborrel PUUR Noordwijk
  4. 6 februari 2015 (januari zal er geen OOO zijn) 10.30 uur – ’t Trefpunt - Oog & Oor Ochtend
 
De fractie wenst je gezellige kerstdagen en een PUUR gezond en succesvol 2015!
Met PUUR vriendelijke groet en tot ziens bij de Nieuwjaarsborrel!!

Het Team PUUR Noordwijk:
Taetske Visser-Danser, Carla Versteege, Cock Jue, Arjan van den Akker, Daniëlle Brink, Dirk Klinkenberg, Joke van der Zanden, Leon van Ast, Jacques Elvader, Bene Timmer, Gerben van Duin en Hans Bakker.

 
INSTALLATIE NIEUWE BURGEMEESTER
Op woensdag 17 december jl. werd in de Oude Jeroenskerk, tijdens een buitengewone raadsvergadering, de nieuwe burgemeester Jan Rijpstra, geïnstalleerd. 
 
RAADSVERGADERING 18 DECEMBER
Er werden door verschillende fracties mondelinge vragen gesteld o.a. over:
  • Sloop Bollenbad. Dit ook in verband met hangjongeren en overlast tijdens de jaarwisseling.  Wethouder Bakker antwoordde dat men reeds met de sloop van het buitenbad is begonnen en dat op 27 maart de sloop van het gehele Bollenbad klaar moet zijn.
Raadsvoorstel vaststellen Convenant Leeftijdsgrenzen Drank- en Horecawet.
Een raadsbrede werkgroep, onder leiding van PUUR raadslid Daniëlle Brink, heeft enige tijd gewerkt aan een horeca convenant tussen de gemeente en diverse belanghebbenden zoals Koninklijke Horeca Nederland (afd. Noordwijk), de Sportraad, Jeugd en Jongerenwerk en andere culturele instellingen.  
 
 
Raadsvoorstel aanpassen van het bestemmingsplan Zeewaardig naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State van 30 juli 2014 met betrekking tot de categorie horeca bestemming voor pand Grent 4.
 
 
Bij het raadsvoorstel Notitie stand van zaken voorbereiding Participatie wet werd een tekstwijziging voorgesteld.
CDA, PvdA/GroenLinks, NZ, D66 en in eerste instantie ook PUUR Noordwijk dienden een amendement in op de in het voorstel genoemde Verordening Minimabeleid.
CDA, VVD en Noordwijk Zelfstandig dienden de MOTIE DENK MEE, DOE MEER! OOK MET BRONSGEEST in. Deze motie had geen betrekking op een agendapunt en werd dan ook extra aan de agenda toegevoegd.
 
MOTIE: Oplossing impasse burgerinitiatief Hotels van Oranje. Ook dit was een agendapunt dat niet op de agenda stond. De motie werd op verzoek van VVD, CDA en NZ aan de agenda toegevoegd.
 
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE