Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer,

In deze Nieuwsflash blikt de fractie van PUUR Noordwijk met je terug op
  1. Het afscheid van raadslid Leon van Ast en waarom?
  2. Een brief aan de burgemeester met het verzoek te komen met een integrale strandhoreca visie
  3. De zienswijze namens PUUR Noordwijk op de concept Nota strandbeleid “Kwaliteit aan de kust” 2014 - 2019
  4. De vragen van PUUR Noordwijk aan het college naar aanleiding stopzetten aanleg glasvezel door Reggefiber in Noordwijk Zee
  5. De nieuw manier van vergaderen van de raad per april 2015
Wij hopen je op deze manier te informeren en je een inzicht te geven in wat er speelt in de Noordwijkse politiek. Het informeren van jou als onze achterban vinden wij belangrijk en doen we met plezier. Dit past bij de bewonerscultuur waar PUUR in de gemeenteraad voor staat.

Wij zijn van mening dat bij de besluiten die genomen worden, het algemeen belang van Noordwijk en haar inwoners voorop behoort te staan. Voor ons staat de vraag: “Wat heeft de Noordwijker eraan?” dan ook altijd centraal bij elk te nemen besluit.

Graag betrekken wij jou bij de door ons te nemen besluiten. Jouw inbreng is onontbeerlijk. Het team van PUUR Noordwijk wil graag dat je met haar meedenkt. Aarzel dan ook niet om ons met vragen, opmerkingen en suggesties over beleid te benaderen. Dit kan per mail (voornaam@puurnoordwijk.nl) of via info@puurnoordwijk.nl, en natuurlijk per telefoon.

Tevens kun je altijd inlopen tijdens het fractieoverleg dat plaats vindt op het gemeentehuis in de kamer van wethouder Van Duin op de eerste en laatste maandag van de maand om 20.00 uur.

Met PUUR vriendelijke groet,

Het Team PUUR Noordwijk:

​Taetske Visser-Danser, Carla Versteege, Cock Jue, Arjan van den Akker, Daniëlle Brink, Dirk Klinkenberg, Joke van der Zanden, Jacques Elvader, Bene Timmer, Gerben van Duin en Hans Bakker.
 
In de raadsvergadering van 28 januari heeft Leon van Ast afscheid genomen als raadslid. Hij is in de raad opgevolgd door Jacques Elvader. Leon heeft zich 13 jaar lang ingezet voor de lokale politiek. Hij was al eerder en wel van 2002 – 2006 gemeenteraadslid. Hij nam in 2010 het voortouw om te komen tot een fusie van lokale partijen. Hij was daarmee een van de grondleggers van PUUR Noordwijk.
Op 30 januari jl heeft de fractie van PUUR Noordwijk een brief  gezonden aan de burgemeester tevens voorzitter van de gemeenteraad van Noordwijk.
Aanleiding was het antwoord van het college op de door PUUR Noordwijk op 27 november 2014 gestelde vragen over de feest- en disco activiteiten bij de strand paviljoens. 
De zienswijze op de concept Nota strandbeleid “Kwaliteit aan de kust” 2014 2019 namens PUUR Noordwijk
In de commissie vergadering van 3 februari jl. heeft wethouder Barnhoorn naar aanleiding van de reacties op het concept Nota strandbeleid Noordwijk “Kwaliteit aan de kust” 2014 – 2019 alle fracties de gelegenheid gegeven om met een zienswijze te komen. 
De fractie van Puur Noordwijk heeft op 2 februari jl. vragen gesteld aan het college naar aanleiding van de brief van Reggefiber aan alle inwoners van Noordwijk Zee. In deze brief geeft Reggefiber aan gestopt te zijn met de aanleg van glasvezel op Zee.
Unaniem is de raad van mening dat de wijze van vergaderen moeten worden aan gepast aan de huidige coalitiekoers Denk mee Doe meer.
De uitgangspunten die hierbij zijn:
  1. Burgers goed en in een vroegtijdig stadium betrekken bij besluitvorming met goede inspraakmogelijkheden en ruimte voor dialoog.
  2. Snellere en flexibelere doorlooptijd van de onderwerpen
  3. Duidelijk scheiding tussen beeld-, oordeel en besluitvorming
  4. Meer debat in de raad
  5. Stroomlijning van het debat
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE