Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Met deze juni Nieuwsbrief brengt het team PUUR Noordwijk  je graag op de hoogte van wat er speelt in de Noordwijkse politiek en welke standpunten zij in de raad heeft ingenomen.

Dit is in lijn met de bewonerscultuur waar PUUR in de gemeenteraad voor staat. Wij vinden dat bij de besluiten die genomen worden het algemeen belang van Noordwijk en haar inwoners voorop behoort te staan. Voor ons staat dan ook altijd, bij een te nemen besluit, de vraag centraal: “Wat heeft de Noordwijker eraan? In deze nieuwsbrief aandacht voor:
  1. Gezamenlijke verklaring Gemeenteraad Noordwijk: Steun “Ver-Zet Windmolens”
  2. Ingenomen standpunten en besluiten raadsavond van 21 mei
  3. Ingennomen standpunten en besluiten raadsavond van 4 juni
  4. !!! Mogelijkheid t/m 11 juni indienen van een zienswijze met betrekking tot het plaatsten van 700 windmolens in een vrijwel ononderbroken veld voor de Nederlandse kust
Graag betrekken wij jou bij de te nemen besluiten. Jouw inbreng is voor ons erg belangrijk. Het team van PUUR Noordwijk wil graag dat je met haar meedenkt. Aarzel dan ook niet om ons met vragen, opmerkingen en suggesties voor beleid te benaderen. Dit kan per mail (voornaam@puurnoordwijk.nl) of  info@puurnoordwijk.nl, en natuurlijk per telefoon.

De deur van het gemeentehuis, waar PUUR NOORDWIJK iedere maandag voorafgaande aan de raadsavond vanaf 20.00 uur fractieoverleg heeft, staat daarnaast altijd voor je open.

Met PUUR vriendelijke groet, het Team PUUR Noordwijk:

​Taetske Visser-Danser, Carla Versteege, Cock Jue, Arjan van den Akker, Daniëlle Brink, Dirk Klinkenberg, Joke van der Zanden, Jacques Elvader, Bene Timmer, Gerben van Duin en Hans Bakker.
Raadsavond 21 mei 2015
De voorzitter leest namens de raad de volgende verklaring voor:
“Wij, raadsleden van de gemeenteraad van Noordwijk hebben kennis genomen van de activiteiten van de Stuurgroep Maritieme Windmolenparken en van de actiegroep ”Ver-Zet Windmolens”.
 
Gezien de vele problemen die er waren met de website van Rijkswaterstaat waarop men de zienswijze kon indienen heeft het ministerie de deadline verruimd t/m 11 juni a.s.
De fractie van PUUR Noordwijk heeft een zienswijze ingediend en roept u allen op dit individueel ook nog te doen vóór 11 juni a.s. Op www.verzetwindmolens.nl leest u hier meer over.  Om direct uw zienswijze in te dienen klik op de volgende link: http://www.verzetwindmolens.nl/pdf/invulinstructies_zienswijze.pdf
De fractie heeft aangegeven in de oordeelsvormende sessie dat zij zal instemmen met het ter beschikking stellen van €25.000 om een onderzoek te doen naar de economische en maatschappelijke (on)wenselijkheid van renovatie dan wel nieuwbouw van de sportzaal bij SJC.
In de oordeelsvormende bijeenkomst heeft de fractie te kennen gegeven dat zij zal instemmen met het voorstel van het college om het Jeugd en Jongerenwerk eenmalig €7.500 toe te kennen. Hiermee wordt het budget voor de preventieve projecten verhoogd tot een totaal bedrag van €10.000. Doel van deze projecten is om zwaardere zorg te voorkomen. Dit bedrag zal vanaf 2016 structureel opgenomen worden in de begroting. 
In de besluitvormende raad kwam de heer Stol zijn 2e burgerinitiatief  toelichten. De heer Stol is voorzitter van het Platform Initiatief Noordwijk. Op de vraag van PUUR Noordwijk wie er nog meer zitting hebben in dit bestuur antwoordde hij dat Andries de Boer penningmeester is en mevrouw Taverne secretaris.
De heer Wiersema had zijn ontslag als raadslid reeds ingediend en naar het idee van de fractie PUUR was daarmee het burgerinitiatief achterhaald.
Deze motie werd mede namens CDA, Noordwijk Zelfstandig en VVD ingediend door Puur fractielid Carla Versteege
Het college wordt opgeroepen om:
 
Motie werd ingediend door D66
  • Voorbereidingen te treffen voor het opzetten van een verzamelpunt voor taxussnoeisel op de milieustraat en contact te leggen met de organisatie van ‘Vergroot de Hoop’;
Uit deze voortgangsrapportage wordt het duidelijk dat het sportpark aan de Duinwetering een behoorlijke overschrijding gaat kennen. Het stuk kent veel open eindjes.
De fractie van CDA, Noordwijk Zelfstandig, D66 en PvdA/GL dienden een wijziging in op het raadsvoorstel. Waarin zij extra geld beschikbaar willen stellen bovenop het door het college voorgestelde bedrag van €7.500, zodat de Hangout ook op vrijdagavond open kan zijn.
Het werkdocument werd vastgesteld met een wijziging. Namelijk dat de eerste verkeersonveilige situatie die aandacht behoeft de Oude Zeeweg is. 
Samen met het CDA , Noordwijk Zelfstandig, D66 en VVD diende de fractie van PUUR Noordwijk een motie in waarin het college gevraagd wordt om de financiële haalbaarheid voor het aanleggen van glasvezel in het buitengebied, van ’s Gravendijk tot aan het Langeveld, te onderzoeken.
 
De fractie van PUUR Noordwijk steunde de motie waarin het college wordt opgeroepen te komen met een plan voor vervanging van de slechte velden bij beide sportclubs.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE