Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer,

Hierbij ontvang je de 5e nieuwsbrief van PUUR NOORDWIJK! De fractie blijft jullie na elke gemeenteraadsvergadering informeren over de daar door PUUR NOORDWIJK ingenomen standpunten. Een actieve maandelijkse communicatie vanuit PUUR NOORDWIJK over de door haar gevaren politieke koers, het hoe en waarom. Zo hoort dat bij een partij die aan een 'bewonerscultuur' in Noordwijk werkt! Bij elk te nemen besluit stellen wij niet voor niets de vraag: “Wat heeft de Noordwijkse inwoner eraan?”.

Met deze nieuwsbrief denken wij de politiek dichterbij de inwoners te kunnen brengen. Hij wordt per e-mail verstuurd en is bestemd voor onze leden en vrienden van PUUR NOORDWIJK. Vrienden van PUUR NOORDWIJK zijn betrokken inwoners die (nog) geen lid zijn maar wel graag op de hoogte willen blijven van onze activiteiten. Deze Noordwijkers kunnen zich dan ook via onze website www.puurnoordwijk.nl onder 'contact' als vriend laten registreren en ontvangen vervolgens deze nieuwsbrief. Voel je overigens vrij deze nieuwsbrief aan iedereen die je maar wilt door te sturen. Alle informatie uit de nieuwsbrief is openbaar en daarnaast, des te meer inwoners van Noordwijk we bereiken des te beter wordt aan de door ons gewenste 'bewonerscultuur' handen en voeten gegeven.

In deze 5e nieuwsbrief worden de meest aansprekende onderwerpen uit de gemeenteraadsvergadering van 27 april jl. besproken. Ik hoop dat je deze nieuwsbrief met plezier zult lezen. De wethouders (2), raadsleden (7) en commissieleden (3) van PUUR NOORDWIJK zijn dagelijks vol enthousiasme aan het werk voor de inwoners van Noordwijk. Doch alleen met jullie inbrengen kunnen zij OOG en OOR hebben voor wat er écht leeft. Blijf hen daarom informeren en ondersteunen. Aarzel niet om ze te benaderen met vragen, problemen, suggesties voor beleid etc. Vandaag en in de toekomst. Dat kan regelrecht naar de fractieleden via telefoon of voornaam@puurnoordwijk.nl. Natuurlijk kan het ook via de website en info@puurnoordwijk.nl!

En vergeet niet, elke 2e vrijdag van de maand ook om 10.30 uur wandelen we met bewoners van de Willem van den Bergh, eerstvolgende op 13 mei 2011 (aanmelden bij Manon de Vries (manon.devries@versatel.nl), doen!!)

Daarnaast nog een dringende oproep. Eind mei is de actie Samen Loop voor Hoop. 24 uur lopen in het kader van kankerbestrijding. Uiteraard niet non stop maar met een team dat elkaar afwisselt en zo klok rond loopt. De fractie roept alle leden op deel te nemen aan deze manifestatie! Met een vitaal team als PUUR NOORDWIJK moeten we hierbij zijn! Aarzel geen moment en doe mee. Laat het even weten aan Gerben (gerben@puurnoordwijk.nl) of we op je kunnen rekenen. Tot snel!

Hartelijke groet,

Hak van Nes
fractievoorzitter
De snelle aanpak van “schandplekken” staat bij PUUR NOORDWIJK hoog op de prioriteiten lijst. De fractie wil dan ook hierin een constructieve bijdrage leveren.
PUUR NOORDWIJK heeft het college gevraagd de mogelijkheid te onderzoeken, dat de eigenaar op korte termijn zijn afgebrande pand tot bijvoorbeeld 1 meter (of lager) boven het maaiveld afbreekt, zonder dat dit voor hem juridische en/of fiscale consequenties zal hebben, maar het aanzicht wel enorm zal verbeteren.
Mocht dit een mogelijkheid zijn dan de eigenaar vragen dit zo spoedig mogelijk te doen en er bijvoorbeeld met zand en duingras een tijdelijk aanvaardbare oplossing te creëren.
Tijdens de raadsvergadering is ingestemd met het oplossen van een lang slepende kwestie over planschade.
Het is niet voor niets geweest dat de Strategie Noordwijk Zeewaardig tot tweemaal toe besproken is in de raadscommissie, gezien het Noordwijkse belang dat er mee gemoeid is. Het leeft zeer en heeft dan ook binnen onze fractie een goede discussie opgeleverd.
PUUR NOORDWIJK heet ingestemd met het aanbesteden van de accountantsdiensten over de boekjaren 2011 t/m 2014 aan PriceWaterhouseCoopers Accountantsdiensten. De lopende overeenkomst met PriceWaterhouseCoopers liep t/m 2011.
De welstandsnota is duidelijk leesbaar, goed onderverdeeld in hoofdstukken en bij de digitale versie kan men via het straatnamen register direct gaan naar de informatie over uw straat.

Tijdens de 6 weken die de Welstandsnota ter inspraak lag, zijn er een groot aantal opmerkingen binnen gekomen.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE