Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer
Met deze Nieuwsbrief brengt het team van PUUR Noordwijk je graag op de hoogte van wat er speelt in de Noordwijkse politiek en leggen wij uit waarom de fractie bepaalde standpunten heeft ingenomen.
 
Dit is in lijn met de bewonerscultuur waar PUUR in de gemeenteraad voor staat. Wij vinden dat bij de besluiten die genomen worden het algemeen belang van Noordwijk en haar inwoners voorop behoort te staan. Voor ons staat dan ook altijd, bij een te nemen besluit, de vraag centraal: “Wat heeft de Noordwijker eraan?
 
In deze Nieuwsbrief aandacht voor:
 
  1. Ondernemersfonds Noordwijk
  2. Verkenningsstudie Noordwijk-Noordwijkerhout
  3. Inventarisatie oneigenlijk gemeentelijk grondgebruik
  4. Stimuleringsregeling gemeentelijke monumenten
  5. Voortgang Hotels van Oranje
  6. Eervol ontslag griffier
 
Graag betrekken wij jou bij de te nemen besluiten. Jouw inbreng is voor ons erg belangrijk. Het team van PUUR Noordwijk wil graag dat je met haar meedenkt. Aarzel dan ook niet om ons met vragen, opmerkingen en suggesties te benaderen. Dit kan per mail (voornaamfractielid@puurnoordwijk.nl) of info@puurnoordwijk.nl en natuurlijk per telefoon.
 
De deur van het gemeentehuis, waar PUUR Noordwijk de maandag voorafgaande aan de raadsavond vanaf 20.00 uur fractieoverleg heeft, staat altijd voor je open.
 
Vrijdag 4 november a.s. van 10.30 uur – 12.00 uur de maandelijkse Oog & Oor Ochtend in ’t Trefpunt.
 
Met PUUR vriendelijke groet,
 
Taetske Visser-Danser, Carla Versteege, Cock Jue, Arjan van den Akker, Danielle Brink, Dirk Klinkenberg, Joke van der Zanden, Jacques Elvader, Bene Timmer, Gerben van Duin en Hans Bakker
 
In de raadsvergadering van 25 augustus is het besluit genomen om in Noordwijk een Ondernemersfonds in te stellen. Dit Ondernemersfonds wordt gevoed door de OZB op niet-woningen met 20% te verhogen.
In de raadsvergadering van 15 september is besloten met welke opdracht een nog aan te wijzen bureau aan de slag moet gaan om de pluspunten en schaduwkanten van samenwerking tussen de beide gemeenten te onderzoeken. 
Om rechtsongelijkheid tegen te gaan tussen inwoners die betalen voor het gebruik van gemeentegrond en zij die er niet voor betalen heeft het college besloten een inventarisatie te maken van het oneigenlijk gemeentelijk grondgebruik. De gemeenteraad heeft ingestemd met het ter beschikking stellen van budget om een plan van aanpak hiervoor te maken en om het plan van aanpak uit te voeren. Het lijkt dat er op dit moment ongeveer 670 inwoners zijn die gemeentegrond in gebruik hebben waar zij niet voor betalen. PUUR heeft ingestemd met het ter beschikking stellen van dit budget omdat privaatrechtelijk handhaven van illegaal in gebruik genomen grond rechtsongelijkheid zal wegnemen.
In 2012 heeft de gemeenteraad een gemeentelijk erfgoedbeleid vastgesteld. Hierin werd gesproken over een gemeentelijke monumentenlijst en het creëren van subsidie mogelijkheden. 
In april jl. is er een akkoord bereikt over de plannen van Hotels van Oranje. 
 
Na ruim een jaar werkzaam te zijn geweest in Noordwijk heeft de griffier Ramon van Belzen de griffie verlaten. De woon-werk afstand, privé omstandigheden en de mogelijkheid dichter bij huis aan het werk te kunnen waren redenen voor Ramon om op eigen verzoek ontslagen te worden, waar PUUR in de raad mee heeft ingestemd. De fractie heeft plezierig met Ramon samengewerkt en wenst hem al het goeds voor de toekomst.
 
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE