Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer,

Hierbij ontvang je de 6e nieuwsbrief van PUUR NOORDWIJK! De fractie blijft jullie na elke gemeenteraadsvergadering informeren over de daar door PUUR NOORDWIJK ingenomen standpunten. Een actieve maandelijkse communicatie vanuit PUUR NOORDWIJK over de door haar gevaren politieke koers, het hoe en waarom. Zo hoort dat bij een partij die aan een 'bewonerscultuur' in Noordwijk werkt! Bij elk te nemen besluit stellen wij niet voor niets de vraag: “Wat heeft de Noordwijkse inwoner eraan?”.

Met deze nieuwsbrief denken wij de politiek dichterbij de inwoners te kunnen brengen. Hij wordt per e-mail verstuurd en is bestemd voor onze leden en vrienden van PUUR NOORDWIJK. Vrienden van PUUR NOORDWIJK zijn betrokken inwoners die (nog) geen lid zijn maar wel graag op de hoogte willen blijven van onze activiteiten. Deze Noordwijkers kunnen zich dan ook via onze website www.puurnoordwijk.nl onder 'contact' als vriend laten registreren en ontvangen vervolgens deze nieuwsbrief. Voel je overigens vrij deze nieuwsbrief aan iedereen die je maar wilt door te sturen. Alle informatie uit de nieuwsbrief is openbaar en daarnaast, des te meer inwoners van Noordwijk we bereiken des te beter wordt aan de door ons gewenste 'bewonerscultuur' handen en voeten gegeven.

In deze 6e nieuwsbrief worden de meest aansprekende onderwerpen uit de gemeenteraadsvergadering van 27 april jl. besproken. Ik hoop dat je deze nieuwsbrief met plezier zult lezen. De wethouders (2), raadsleden (7) en commissieleden (3) van PUUR NOORDWIJK zijn dagelijks vol enthousiasme aan het werk voor de inwoners van Noordwijk. Doch alleen met jullie inbrengen kunnen zij OOG en OOR hebben voor wat er écht leeft. Blijf hen daarom informeren en ondersteunen. Aarzel niet om ze te benaderen met vragen, problemen, suggesties voor beleid etc. Vandaag en in de toekomst. Dat kan regelrecht naar de fractieleden via telefoon of voornaam@puurnoordwijk.nl. Natuurlijk kan het ook via de website en info@puurnoordwijk.nl!

En vergeet niet, elke 2e vrijdag van de maand ook om 10.00 tot 12.00 uur te wandelen we met bewoners van de Willem van den Bergh, eerstvolgende op 10 juni 2011. Er is op dit moment een vaste kern van 10 PUUR NOORDWIJK leden, daarnaast zijn er leden die afwisselend komen. Het zou zeer gewaardeerd worden als meer leden van PUUR NOORDWIJK mee wandelen. De cliënten van de Willem van den Bergh kijken enorm uit naar deze wandeling. Door onze inzet zijn ze in de gelegenheid om buiten te komen. Gaarne aanmelden bij: manon.devries@versatel.nl (zodat de leiding weet hoeveel cliënten er mee uitgenomen zullen worden), doen!!

Tot slot heeft PUUR NOORDWIJK eind mei meegedaan aan de KWF actie Samen Loop voor Hoop. 24 uur lopen in het kader van kankerbestrijding. Een afwisselend team van PUUR NOORDWIJK heeft hier met groot enthousiasme aan deelgenomen. Totaal werd er door PUUR NOORWIJK 900 euro bijeengebracht voor dit goede doel. Het bestuur dankt een ieder voor haar/zijn inzet en vooral Gerben van Duin voor de organisatie van de zijde van PUUR NOORDWIJK.

Hartelijke groet,

Hak van Nes
fractievoorzitter
Vragen zijn gesteld over de handhaving van de regels op het strand. Denk daarbij aan parkeren bij de paviljoens, bevoorraden buiten de afgesproken tijd, extra ruimte innemen ten koste van het vrije strand en overschrijden van de afgesproken bouwvolumes.
Wij hebben ingestemd met de herziene begroting 2011: de tekorten voor dit jaar zijn ontstaan door landelijke ontwikkelingen. Wij hebben erop aangedrongen dat het Werkvoorzieningschap onderzoekt op welke wijze de organisatie efficiënter kan worden.
Het is spannend. Komende week moet er een bestuursakkoord worden gesloten door de VNG (namens de gemeenten) met het Rijk. Het gaat daarbij om veel geld en een grote hoeveelheid aan taken die het Rijk wil overdragen aan de gemeenten.
Omdat er al jaren een aanvraag ligt van een particulier om op eigen grond begraven te mogen worden kwam dit onderwerp opnieuw aan de orde in de raadsvergadering. Eerder is het verzoek wegens het staken der stemmen niet doorgegaan.
Op de hem bekende en zeer toevertrouwde wijze heeft de burgemeester afscheid genomen van het raadslid van Rijnberk die als wethouder in Hillegom aan de slag gaat. In zijn plaats zien we een vertrouwd gezicht terug met de komst van Arthur Eijs.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE