Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer,

Hierbij ontvang je de 8e nieuwsbrief van PUUR NOORDWIJK! De fractie blijft jullie na elke gemeenteraadsvergadering informeren over de daar door PUUR NOORDWIJK ingenomen standpunten. Een actieve maandelijkse communicatie vanuit PUUR NOORDWIJK over de door haar gevaren politieke koers, het hoe en waarom. Zo hoort dat bij een partij die aan een 'bewonerscultuur' in Noordwijk werkt! Bij elk te nemen besluit stellen wij niet voor niets de vraag: “Wat heeft de Noordwijkse inwoner eraan?”.

Met deze nieuwsbrief denken wij de politiek dichterbij de inwoners te kunnen brengen. Hij wordt per e-mail verstuurd en is bestemd voor onze leden en vrienden van PUUR NOORDWIJK. Vrienden van PUUR NOORDWIJK zijn betrokken inwoners die (nog) geen lid zijn maar wel graag op de hoogte willen blijven van onze activiteiten. Deze Noordwijkers kunnen zich dan ook via onze website www.puurnoordwijk.nl onder 'contact' als vriend laten registreren en ontvangen vervolgens deze nieuwsbrief. Voel je overigens vrij deze nieuwsbrief aan iedereen die je maar wilt door te sturen. Alle informatie uit de nieuwsbrief is openbaar en daarnaast, des te meer inwoners van Noordwijk we bereiken des te beter wordt aan de door ons gewenste 'bewonerscultuur' handen en voeten gegeven.

In deze 8e nieuwsbrief worden de meest aansprekende onderwerpen uit de gemeenteraadsvergadering van 31 augustus jl. besproken. Ik hoop dat je deze nieuwsbrief met plezier zult lezen. Hoort u graag wat er exact besproken wordt bij raads- en commissie vergaderingen, maar bent u niet altijd in de gelegenheid aanwezig te zijn dan is er de mogelijkheid om via de site van de gemeente de vergaderingen in een later stadium te beluisteren. De link hiervoor is: http://noordwijk.raadsinformatie.nl

De wethouders (2), raadsleden (7) en commissieleden (3) van PUUR NOORDWIJK blijven in ieder geval dagelijks vol enthousiasme aan het werk voor de inwoners van Noordwijk. Doch alleen met jullie inbrengen kunnen zij OOG en OOR hebben voor wat er écht leeft. Blijf hen daarom informeren en ondersteunen. Aarzel niet om ze te benaderen met vragen, problemen, suggesties voor beleid etc. Vandaag en in de toekomst. Dat kan regelrecht naar de fractieleden via telefoon of voornaam@puurnoordwijk.nl. Natuurlijk kan het ook via de website en info@puurnoordwijk.nl!

Tot slot nog een aantal mededelingen!

Vandaag, vrijdag 2 september, is er weer een OOG & OOR Ochtend van 10.30 uur tot 12.00 uur in ’t Trefpunt. De fractie, bestuur en wethouders van PUUR NOORDWIJK hebben aangegeven graag van de gelegenheid gebruik te maken met de inwoners van gedachten te wisselen over de toekomst van Noordwijk.

Donderdag 15 september organiseert de Willem van den Bergh stichting een sportdag voor haar cliënten. Hiervoor worden vrijwilligers gezocht. De fractie heeft zich hiervoor aangemeld maar er zijn altijd meer handen nodig. Mocht u mee willen helpen neem dan contact op met Hak van Nes (Hak@puurnoordwijk.nl).

Woensdag 12 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur zal er een OOG & OOR Avond plaats vinden. Locatie zal nog bekend gemaakt worden. Het team hoort graag van de Noordwijkers hun mening over actuele politieke aangelegenheden.

Hartelijke groet,

Hak van Nes
fractievoorzitter
Namens de leden van de gemeenteraad heette de plaatsvervangend voorzitter, Hak van Nes, waarnemend burgemeester Lokker van harte welkom. Hij memoreerde dat in het dorp de eerste indrukken werden gedeeld over de burgemeester en daarbij uitdrukkingen als aardige man, sympathieke kerel klonken. Spreker gaf aan dat de leden van de gemeenteraad blij waren dat Lokker zo snel positief had beslist op het vervullen van het waarnemend burgemeesterschap en nu al een maand lang zo duidelijk aanwezig was.
Naar aanleiding van vragen van Puur Noordwijk is er eindelijk duidelijkheid over het gebruik van de huidige parkeerkaart voor Noordwijkers. Erwin van der Aart vroeg het college is deze kaart geldig op het Kloosterplein en in de Raadhuisstraat. Ja, was het antwoord. Ook werd duidelijk dat de blauwe zone op het kloosterplein nog niet opgeheven is. Zolang er een blauwe lijn om de parkeerplekken ligt kan de parkeerschijf nog gebruikt worden. Er hoeft dus niet te worden betaald. Eind september op zijn vroegst kan dat weer wijzigen.
Instemmen met categorieën van gevallen waarvoor een verklaring van geen bedenkingen in het kader van de Wabo niet is vereist.
Een hele mond vol, maar waar het hier om gaat is dat volgens de nieuwe wet Wabo er voor sommige aanvragen voor een omgevingsvergunning een verklaring van akkoord door de gemeente raad moet worden gegeven. Om het proces van het verkrijgen van een omgevingsvergunning in een aantal van die gevallen te versnellen kan de raad bij wet bepaalde categorieën aanwijzen waarvoor deze verklaring dan niet nodig. Daar het hier gaat om een door PUUR NOORDWIJK zo gewenste adequate en efficiënte dienstverlening en het voorstel past binnen de rolverdeling raad (kaderstellend) en college (uitvoerend) ging de fractie van PUUR NOORDWIJK akkoord.
Carla Versteege-Wowijs gaf aan kort te kunnen zijn over dit agendapunt waarin besloten wordt in te stemmen met de conceptbrief aan de Stuurgroep Woonruimteverdeling Holland Rijnland. Deze brief is een reactie op de conceptnota beleidsuitgangspunten Woonruimteverdeling. De brief is mede tot stand gekomen door de raadswerkgroep Woonruimteverdeling.
PUUR NOORDWIJK kan zich vinden in de inhoud zeker voor wat betreft de zorg die geuit wordt over de steeds strengere hypotheekeisen die aan starters worden gesteld en het toch lage aanbod van beschikbare woningen, waardoor zij nog moeilijker aan een woning kunnen komen. In de reactie op de brief aan Holland Rijnland geeft de werkgroep aan o.a. om naast de voorgestelde 30% lokaal maatwerk een mogelijkheid te creëren om bovenop die 30%  een deel (tot 20% surplus) te labelen voor bijzondere doelgroepen bijvoorbeeld voor starters en senioren. Zij merkte tevens op dat PUUR NOORDWIJK vooralsnog niet van plan is in de stemmen met het voorstel van Holland Rijnland om de verordenende bevoegdheid aan Holland Rijnland over te dragen.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE