Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Hij is er!! De gratis Parkeerkaart voor Noordwijkers. Ook geldig op het Kloosterplein!!
De fractie van PUUR NOORDWIJK heeft met veel doorzettingsvermogen andere fracties meegekregen om de Parkeerkaart voor Noordwijkers gratis te verstrekken. Geldig op de plekken waar deze nu ook geldig is én uitgebreid met het Kloosterplein, de Raadhuisstraat en het Wantveld. Niet alleen fijn voor inwoners, maar ook in deze economisch mindere tijden een goede steun in de rug voor de Noordwijkse ondernemers. Het betalen van parkeergeld hoeft nu geen beletsel meer te zijn om de inkopen in Noordwijk te doen. Zowel in het winkelgebied Hoofdstraat als Kerkstraat!

Daarnaast de invoering van een Parkeerkaart Plus variant. Een kaart waarmee u voor € 75 per jaar OVERAL mag parkeren. Geen geloop meer naar parkeermeters, gewoon voor de deur als u familie bezoekt in het vergunninghoudergebied of even (met de hond?) wilt uitwaaien aan het strand. Voor € 6.25 per maand geen omkijken meer naar: mag het hier wel of niet.

Daar heeft de Noordwijker wat aan. En niet alleen de inwoner, maar ook de ondernemer.
Een door PUUR NOORDWIJK ingediende motie om starters en senioren meer kansen te bieden werd unaniem aangenomen en daarmee hopen we toch vooral ook jongeren in het dorp te behouden en senioren een kans te bieden te verhuizen naar geschikte woningen, waardoor doorstroming op gang komt. Gedacht wordt aan locaties als de Voorhof, maar zeker ook het te ontwikkelen ‘Offem-Zuid’. Met die laatste ontwikkeling kan de woningbouwlocatie ‘Bronsgeest’ voorlopig in de ijskast en de gasleiding nog rustig even blijven liggen. Vind u bij binnenkomst van Noordwijk langs die kant het open gebied zeker in de bollenbloeitijd ook zo prachtig? Houden zo!

Het was de tiende keer dat wethouder Gerben van Duin een begroting presenteerde en deze zag worden aangenomen d oor de gemeenteraad. Meerjarig sluitend en dat in financieel moeilijke tijden. Dat is een compliment waard. Voor hem, het college en de ambtelijke organisatie. Het is wel zaak op de kleintjes te letten, maar niettemin is het mogelijk de lasten gelijk te laten blijven met uitzondering van een verhoging met het inflatiepercentage. Voorwaar een prestatie van formaat als je ziet dat in vele gemeenten om je heen de lasten wel stijgen. Het fel bekritiseerde huisvuil ophaalbeleid heeft er zelfs toe geleid dat die lasten verlaagd kunnen worden. Wel besloot de gemeenteraad een klein deel van die verlaging te besteden om in de hete zomermaanden de groenbak wekelijks te legen. Zo niet dan wandelt hij vanzelf door de maden naar de vuilniswagen toe en dat kan in de bloemenbadplaats toch niet de bedoeling zijn.

Veel aandacht voor veiligheid ook en nu niet meer vrijblijvend. Na de vragen hierover aan het college door PUUR NOORDWIJK werd er ook door andere fracties aandacht voor gevraagd. En ja, er komt een Integraal Veiligheidsplan. Het fysieke meldpunt overlast krijgt nog voor de zomer een inbedding in het ‘klant contact centrum’ van de gemeente. Laagdrempelig en als het aan de fractie ligt zichzelf overbodig makend op termijn door af te stappen van gedogen en werk te maken van handhaven. De rechtbank zal 5 december ook de bezwaren tegen de bouw van het nieuwe zwembad behandelen. 23 Bezwaarmakers. Natuurlijk staat de fractie pal achter het beleid tot ontwikkeling van het zwembad en hoopt dan ook dat het begin van bouwrijp maken in de eerste helft van 2012 kan worden gestart zodat eind 2013 de eerste baantjes getrokken kunnen worden.

En nu we het toch over baantjes hebben; er werd een motie behandeld om verkeersregelaars op te leiden. Mensen die in de WW zitten en op deze manier toch betrokken blijven bij deelname aan het werkproces. Op zich een loffelijk streven maar de fractie van PUUR NOORDWIJK is van mening dat dit niet de goede weg is. Wij kunnen ons niet voorstellen dat in Noordwijk met zoveel gewaardeerde vrijwilligers er via een actief oproep beleid geen aanmeldingen komen om dit te gaan doen. En natuurlijk mogen dat mensen met een uitkering zijn, maar zij hebben meer baat bij een actieve begeleiding naar terugkeer in een regulier betaalde continu baan binnen de maatschappij.

Tot slot is de fractie akkoord gegaan met een jaar opschorten van de wijziging van de afvalwaterheffing. Maar wel onder de strikte voorwaarde dat aangekondigd wordt dat dit in 2013 gaat wijzigen. Het kan toch niet zo zijn dat elke rioolaansluiting in Noordwijk hetzelfde betaalt? Het lozen van water door de gehele ‘Willem van den Bergh’ of een hotel met een paar honderd kamers of een gemeentehuis met zo’n 200 medewerkers is toch echt wat anders dan lozen door een klein gezin of eenpersoons huishouden. Dat moet veranderen.
Nu ben je als lid van PUUR NOORDWIJK weer op de hoogte. Het gaat goed met het PUUR NOORDWIJK team (fractie en wethouders) dat verder bouwt aan het verwezenlijken van de punten uit het verkiezingsprogramma.

Tot de volgende flash,
Hak van Nes, fractievoorzitter
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE