Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer,

Hierbij ontvang je de 11e nieuwsbrief van PUUR NOORDWIJK! De fractie blijft jullie na elke gemeenteraadsvergadering informeren over de daar door PUUR NOORDWIJK ingenomen standpunten. Een actieve maandelijkse communicatie vanuit PUUR NOORDWIJK over de door haar gevaren politieke koers, het hoe en waarom. Zo hoort dat bij een partij die aan een 'bewonerscultuur' in Noordwijk werkt! Bij elk te nemen besluit stellen wij niet voor niets de vraag: “Wat heeft de Noordwijkse inwoner eraan?”.

Met deze nieuwsbrief denken wij de politiek dichterbij de inwoners te kunnen brengen. Hij wordt per e-mail verstuurd en is bestemd voor onze leden en vrienden van PUUR NOORDWIJK. Vrienden van PUUR NOORDWIJK zijn betrokken inwoners die (nog) geen lid zijn maar wel graag op de hoogte willen blijven van onze activiteiten. Deze Noordwijkers kunnen zich dan ook via onze website www.puurnoordwijk.nl onder 'contact' als vriend laten registreren en ontvangen vervolgens deze nieuwsbrief. Voel je overigens vrij deze nieuwsbrief aan iedereen die je maar wilt door te sturen. Alle informatie uit de nieuwsbrief is openbaar en daarnaast, des te meer inwoners van Noordwijk we bereiken des te beter wordt aan de door ons gewenste 'bewonerscultuur' handen en voeten gegeven.

In deze 11e nieuwsbrief worden de meest aansprekende onderwerpen uit de gemeenteraadsvergadering van 29 februari jl. besproken. Ik hoop dat je deze nieuwsbrief met plezier zult lezen. De wethouders (2), raadsleden (7) en commissieleden (3) van PUUR NOORDWIJK zijn dagelijks vol enthousiasme aan het werk voor de inwoners van Noordwijk. Doch alleen met jullie inbrengen kunnen zij OOG en OOR hebben voor wat er écht leeft. Blijf hen daarom informeren en ondersteunen. Aarzel niet om ze te benaderen met vragen, problemen, suggesties voor beleid etc. Vandaag en in de toekomst. Dat kan regelrecht naar de fractieleden via telefoon of voornaam@puurnoordwijk.nl. Natuurlijk kan het ook via de website en info@puurnoordwijk.nl!

Tot slot nog een aantal algemene mededelingen van de fractie:

1.
Ieder 1e vrijdag van de maand is er een OOG & OOR Ochtend van 10.30 uur tot 12.00 uur in ’t Trefpunt. De gelegenheid voor bestuur, fractie en wethouders gebruik om met de inwoners van gedachten te wisselen. Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.

2.
Vrijdag 16 maart zullen de fractie, wethouders en leden mee doen aan de actie NL DOET. Dit is een vrijwilligers actie van het Oranje Fonds. PUUR NOORDWIJK zal balkons schoonmaken en opvrolijken met plantjes op de Willem van den Bergh Stichting. U kunt zich hiervoor opgegeven bij Hak van Nes (Hak@puurnoordwijk.nl).
3.
Data van commissie en raadsvergadering vindt u op de website van de gemeente. U bent meer dan welkom om te komen luisteren. Ook fractievergaderingen bijwonen is altijd mogelijk. Wilt u weten wanneer ze zijn stuur dan een e-mail naar ondergetekende (hak@puurnoordwijk.nl).

PURE groet,

Hak van Nes
fractievoorzitter
De fractie van PUUR NOORDWIJK stelde een drietal mondelingen vragen welke gingen over (1) Het bericht in een lokale krant van waarnemend burgemeester Lokker dat hij tijdens een bouw netwerkbijeenkomst heeft gezegd dat het gemeentehuis niet open staan voor klagende burgers? (2) De mogelijke komst van twee windmolenparken voor de kust van Noordwijk (3) De mogelijk te late bekendmaking van de definitieve sluitingstijden en flannkerende maatregelen richting de ondernemers op de Grent.
PUUR NOORDWIJK stemde in met het instellen van deze adviesraad omdat het altijd goed is al overheid zo duurzaam mogelijk met natuur, milieu en natuurlijke hulpbronnen om te gaan. Een en ander wel op basis van een pragmatische en realistische benadering.
Het door de Progressieve Combinatie en CDA in gediende motie is door PUUR NOORDWIJK niet ondersteund. Het betrof het aanleggen van 2 publieke Tapwaterpunten en de aanschaf van 300 waterflesjes.
PUUR NOORDWIJK is akkoord gegaan met het verder uitwerken van de plannen voor de bouw van de nieuwe sporthallen in het sportpark aan de Duinwetering. Gevraagd is om een uitwerking van hallen van 9 meter hoog, zodat ook topsport kan worden beoefend. Bovendien is aandacht gevraagd voor gebruik van bijvoorbeeld zonnecellen om energieverbruik zoveel mogelijk te compenseren.
Waarnemend burgemeester Lokker is druk doende met de Grent. Er moet een nieuw convenant worden gesloten met de betrokken partijen. Naast zijn besluit over de sluitingstijd is hij ook voornemens gelijk flankerende maatregelen te treffen om mogelijke overlast te beperken
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE