Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste Beste lezer,

Vrijdag 6 juli is er weer de maandelijkse OOG en OOR Ochtend van PUUR NOORDWIJK. Jij bent van 10.30 tot 12 uur van harte welkom in ‘het Trefpunt’ waar je met leden van de fractie, wethouders en bestuursleden kunt praten over zaken die u bezig houden in Noordwijk. In het bijzonder nodigen wij ook vanaf half twaalf gebruikers van een scootmobiel uit. Om 12 uur zullen we namelijk op de fiets en met een aantal scootmobiel gebruikers een tocht maken langs plekken die voor hen moeilijk te gebruiken zijn. Bijvoorbeeld omdat ze nauwelijks doorgankelijk zijn maar zeker ook omdat het wegdek van o.a. diverse fietspaden voor hen door een slechte staat veel hinder veroorzaakt. Uiteraard zullen we daarna aan wethouder Martijn Vroom een lijst aanbieden met een aantal ervaren knelpunten.

Aanvullend ontvang je hierbij de 14e nieuwsbrief van PUUR NOORDWIJK! De fractie blijft jullie na elke gemeenteraadsvergadering informeren over de daar door PUUR NOORDWIJK ingenomen standpunten. Een actieve maandelijkse communicatie vanuit PUUR NOORDWIJK over de door haar gevaren politieke koers, het hoe en waarom. Zo hoort dat bij een partij die aan een 'bewonerscultuur' in Noordwijk werkt! Bij elk te nemen besluit stellen wij niet voor niets de vraag: “Wat heeft de Noordwijkse inwoner eraan?”.

In deze 14e nieuwsbrief worden de meest aansprekende onderwerpen uit de gemeenteraadsvergadering van 26 juni jl. besproken. Het was in ieder geval een bijzonder constructieve gemeenteraadsvergadering. Tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces, welke na twee en een half uur was afgelopen, bleken alle voorstellen unaniem door de gemeenteraad aangenomen te zijn. Een unieke situatie. Over het hoe en waarom brengen we je in deze nieuwsbrief op de hoogte.

Uw wethouders (2), raadsleden (7) en commissieleden (3) van PUUR NOORDWIJK blijven u in ieder geval dagelijks vol enthousiasme informeren over hun werk voor de inwoners van Noordwijk. Doch alleen met jullie inbrengen kunnen zij OOG en OOR hebben voor wat er écht leeft. Blijf hen daarom informeren en ondersteunen. Aarzel niet om ze te benaderen met vragen, problemen, suggesties voor beleid etc. Vandaag en in de toekomst. Dat kan regelrecht naar de fractieleden via telefoon of voornaam@puurnoordwijk.nl. Natuurlijk kan het ook via de website en info@puurnoordwijk.nl!

Wij zien u graag op vrijdag 6 juli en anders alvast een zeer fijne zomerperiode. Na het reces staat PUUR weer voor jou paraat!

PURE groet,

Hak van Nes
fractievoorzitter
Binnen de fractie van PUUR NOORDWIJK is dit agendapunt zeer uitvoerig besproken. Een ding staat -ook in de commissie al- vast binnen onze fractie dat we zijn voor bebouwing van het Witte Mavo gebied, we waren er -en dat hebben we ook in de commissie uitgesproken- alleen niet van overtuigd dat de communicatie tussen de twee bezwaarmakers en de gemeente naar ieders tevredenheid was verlopen.
PUUR NOORDWIJK heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van 200.000 Euro om het voorlopig ontwerp van de sporthallen uit te werken naar het definitief ontwerp, inclusief elementenbegroting.
Wij namen kennis van de gesprekken met de omwonenden om t.a.v. de ballenvangers aan de Zonnekant tot een voor alle partijen goede oplossing te komen.
Ervan uitgaande dat het belangrijk is dat volwassen mensen de regie over het eigen leven voeren, hebben wij ingestemd met de opzet van de schulddienstverlening.
PUUR NOORDWIJK heeft ingestemd met de verordeningen die voorgelegd zijn, wetend dat deze binnenkort weer gewijzigd zullen moeten worden.
In het voorstel zou besloten worden om de aula af te breken. Punt. Dat ging de fractie van PUUR NOORDWIJK te ver en op ons verzoek is dat beslispunt teruggetrokken. De fractie is van mening dat er absoluut een aula moet zijn waar men samen kan komen om de overledene te gedenken.
De Rekenkamer had een vervolgonderzoek gedaan en daaruit kwam naar voren dat de leden van de gemeenteraad onvoldoende sturing kunnen geven aan handhaving. Nu kan je daar je vraagtekens bij zetten want we willen dan misschien wel veel handhaven, maar moeten ons dan ook goed beseffen dat daar menskracht en middelen voor nodig zijn.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE