Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste Beste lezer,

Hierbij ontvang je de ….  Nieuwsflash van PUUR NOORDWIJK!

Afgelopen dinsdag 2 oktober heeft er een extra raadsvergadering plaatsgevonden. Het onderwerp van deze vergadering was de bestuurlijke toekomst van Noordwijk Op dezelfde dag en tijdstip vonden ook raadsvergaderingen plaats in Lisse, Hillegeom en Teylingen. De raad van Noordwijk heeft besloten om de samenwerking met de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek (dat is dus inclusief Katwijk) te intensiveren op de thema’s economische zaken, toerisme, verkeer, infrastructuur en sociale zaken en welzijn. Een plan van aanpak moet voor Kerst 2012 bij de betrokken gemeenteraden liggen. Doel van deze samenwerking is de strategische mogelijkheden van de Duin- en Bollenstreek maximaal te benutten. In een bestuursconferentie met de raadsleden van de betrokken gemeenten moet de inrichtingsvormen van de toekomstige samenwerking en de democratische controle daarop worden besproken. Een motie van deze strekking is aangenomen door de fractie van PUUR NOORDWIJK, VVD/JES, CDA, WNW/Liberaal Noordwijk en Lijst Salman Noordwijk. De Progressieve Combinatie stemde tegen.

Tevens is in de unanieme wens uitgesproken dat bij een zelfstandige gemeente een door de Kroonbenoemde Burgemeester behoort. De Commissaris van de Koningin zal gevraagd worden zo spoedig mogelijk te starten met deze procedure. Het eerste wat er dan gedaan moet worden is dat er door de inwoners van Noordwijk een profielschets wordt opgesteld waaraan de nieuwe Burgemeester van Noordwijk naar het idee van de inwoners zal moeten voldoen.
De fractie van PUUR NOORDWIJK wil hierbij wel benadrukken dat wij zeer tevreden zijn over onze huidige waarnemend Burgemeester, de heer Lokker. De fractie is er van overtuigd dat een door de Kroonbenoemde burgemeester beter zal bijdragen aan een bestuurlijk herkenbare dynamische gemeente die op inhoudelijke wijze krachtig weet samen te werken met de gemeenten in de omgeving. In bijgevoegd verslag "Noordwijk blijft zelfstandig" tref je onderaan de links naar de moties aan.

Op 26 september jl. vond een gewone raadsvergadering plaats. Hier stond op de agenda de nieuwe organisatie voor welzijnsactiviteiten "Welzijn Senioren Noordwijk". De woordvoerder namens PUUR NOORDWIJK over dit onderwerp is Baukje Mulder, bijgaand vind je haar bijdrage over dit agendapunt.

De fractie blijft jullie graag na elke gemeenteraadsvergadering informeren over de daar door PUUR NOORDWIJK ingenomen standpunten. Een actieve maandelijkse communicatie vanuit PUUR NOORDWIJK over de door haar gevaren politieke koers, het hoe en waarom. Zo hoort dat bij een 'bewonerscultuur' in Noordwijk belangrijk vindt! Bij elk te nemen besluit stellen wij niet voor niets de vraag: “Wat heeft de Noordwijkse inwoner eraan?”.

Het team van PUUR NOORDWIJK in het gemeentehuis, bestaande uit wethouders (2), raadsleden (7) en commissieleden (2)  zijn dagelijks vol enthousiasme aan het werk voor de inwoners van Noordwijk. Doch alleen met jullie inbrengen kunnen zij OOG en OOR hebben voor wat er écht leeft. Blijf hen daarom informeren en ondersteunen. Aarzel niet om ze te benaderen met vragen, problemen, suggesties voor beleid etc. Vandaag en in de toekomst. Dat kan regelrecht naar de fractieleden via telefoon of voornaam@puurnoordwijk.nl. Natuurlijk kan het ook via de website en info@puurnoordwijk.nl!

Daarnaast organiseert het team PUUR NOORDWIJK iedere eerste vrijdag van de maand in ’t Trefpunt van 10.30 – 12.00 uur haar OOG & OOR Ochtend, met vragen kun je terecht maar ook belangstellenden zijn meer dan welkom.

Met PURE groet,
Taetske T. Visser-Danser
Fractievoorzitter PUUR NOORDWIJK
Inbreng tijdens de gemeenteraadsvergadering d.d. 2 oktober 2012

PUUR NOORDWIJK wil dat de gemeente Noordwijk als zelfstandige gemeente haar uitvoeringskracht zal vergroten door samenwerkingsverbanden te versterken en te verbeteren. Hierbij past een compacte en dienstverlenende gemeente die slagvaardig opereert zodat met minder belastinggeld, minder ambtenaren, minder regels en minder bestuurders gewerkt kan worden aan een bestuurlijk en economisch krachtig Noordwijk voor Noordwijkers.
Tijdens de raadsvergadering van 26 september 2012 werd de raad gevraagd of zij akkoord kunnen gaan met het aanwijzen van de stichting Welzijn Senioren Noordwijk i.o. als dé nieuwe organisatie voor welzijnsactiviteiten voor senioren en kennis te nemen van het eindrapport Ook senioren maken de toekomst.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE