Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer,

Hierbij ontvang je Nieuwsflash van PUUR NOORDWIJK naar aanleiding van de raadsvergadering van 24 oktober jl. en de Begrotingsvergadering van 1 november jl.

We beginnen met de terugkoppeling op de raadsvergadering van 24 oktober jl. Wat op papier een vrij snelle raadsvergadering had moeten zijn, liep uit op geheel iets anders.
Dhr. Dennis Salman diende een motie “Motie onafhankelijk onderzoek incident De Grent van 12 augustus 2012’ in. Deze werd toegevoegd als punt 11 aan de agenda. Tevens kondigde hij afhankelijk van de uitkomst van deze notie eventueel nog een motie in te dienen.

De fractie van PUUR NOORDWIJK stelde twee mondelinge vragen een over het mengsel van rivierklei en zand onder de kelders van de permanente strandpaviljoens en de andere over het nieuw in te voeren woonruimteverdeelsysteem van Holland Rijnland. Meer info daarover in bijgevoegde artikelen. Tevens werd door heer Ter Hark namens het Presidium bij agendapunt 7 nog een terugkoppeling gegeven van een brief naar aanleiding van de motie van 2 oktober was verzonden aan de Commissaris van de Koningin.

De Commissaris van de Koningin bleek naar aanleiding van deze brief alle fracties van de gemeenteraden van de Bollenstreek uitnodigt afzonderlijke gesprekken met hem te voeren op 14 november a.s. De Burgemeester informeerde daarop de Raad dat er op het gebied van de Bestuurlijke Toekomst een raadsconferentie gehouden zal worden in december. Gesproken zal worden over de onderwerpen ruimtelijke ontwikkeling, openbare orde en veiligheid, infrastructuur, sociale zaken en economie. Wethouders op de diverse onderwerpen zullen met elkaar aan de slag gaan om ter voorbereiding op die bijeenkomst een 'position paper' op te stellen waarin ze met concrete voorstellen voor verbeterde operationele en strategische samenwerking zullen komen.

Aanvullend kwam bij agendapunt 9 de wijziging grondslag rioolheffing. Erwin van der Aart was woordvoerder voor PUUR NOORWIJK. Nadere info tref hierover treft je ook in begevoegde artikelen aan. Net als onze reactie op het Technische Beheerplan Wegen waar Dirk Klinkenberg namens de fractie het woord voerde.

Op het einde van de raadsvergadering Namens de fractie reageerde Taetske Visser-Danser op de motie van de heer Salman. Nadat de motie verworpen werd diende de heer Dennis Salman een motie van wantrouwen tegen de Burgemeester in. Een absolute schetsvertoning en dieptepunt in de Noordwijkse politiek veroorzaakt door de heer Salman. De fractie van PUUR NOORDWIJK nam dan ook met kracht afstand van deze motie, net als de rest van de gemeenteraad. Meer info in bijgevoegd artikel.

Tot slot gaat deze nieuwsbrief over de extra gemeenteraadsvergadering van 1 november. Deze stond geheel in het teken van de begroting en daarbij behorende algemene beschouwingen. De inbreng van PUUR NOORDWIJK treft u hierbij aan als downloadbare PDF. Net als onze moties over een extra uitzichtpost op de boulevard, een bewaakte fietsenstalling en een rechtstreekse fietsverbinding naar Voorhout. Alle moties van PUUR NOORDWIJK werden aangenomen net als de 19e begroting waar onze wethouder Gerben van Duin bij betrokken was. De rode draad van de avond bleek te zijn dat er waren veel complimenten voor het college waren, mede door de voortvarende wijze waarmee zij uitvoering geven aan het coalitieprogramma in tijden van financiele bezuinigingen. Kortom we liggen op koers met elkaar!!

Tot slot blijft de fractie jullie ook in de toekomst informeren over de door PUUR NOORDWIJK ingenomen standpunten. Een actieve maandelijkse communicatie vanuit PUUR NOORDWIJK over de door haar gevaren politieke koers, het hoe en waarom. Zo hoort dat bij een 'bewonerscultuur' in Noordwijk belangrijk vindt! Bij elk te nemen besluit stellen wij niet voor niets de vraag: “Wat heeft de Noordwijkse inwoner eraan?”.

Het team van PUUR NOORDWIJK in het gemeentehuis, bestaande uit wethouders (2), raadsleden (7) en commissieleden (2)  zijn dagelijks vol enthousiasme aan het werk voor de inwoners van Noordwijk. Doch alleen met jullie inbrengen kunnen zij OOG en OOR hebben voor wat er écht leeft. Blijf hen daarom informeren en ondersteunen. Aarzel niet om ze te benaderen met vragen, problemen, suggesties voor beleid etc. Vandaag en in de toekomst. Dat kan regelrecht naar de fractieleden via telefoon of voornaam@puurnoordwijk.nl. Natuurlijk kan het ook via de website en info@puurnoordwijk.nl!

Daarnaast organiseert het team PUUR NOORDWIJK iedere eerste vrijdag van de maand in ’t Trefpunt van 10.30 – 12.00 uur haar OOG & OOR Ochtend. De volgende is op 7 december, met vragen kun je terecht maar ook belangstellenden zijn meer dan welkom.

Met PURE groet,
Taetske T. Visser-Danser
Fractievoorzitter PUUR NOORDWIJK
De fractie van PuurNoordwijk had van een aantal verontruste inwoners vragen gekregen over de plannen van het nieuw in te voeren woonruimteverdeelsysteem. Dit systeem komt er omdat de Rijnstreek bij onze regio Holland Rijnland is gevoegd. Wij hebben de volgende vragen voor u.
Naar aanleiding van een motie van Puur Noordwijk is het besluit genomen om de rioolheffing te wijzigen. Door een basisbedrag te heffen met een aanvulling gebaseerd op waterverbruik voor meerverbruikers vanaf 300m3.
Tijdens de afgelopen gemeenteraad vergadering van 24 oktober zijn diverse Beheerplannen goedgekeurd. Puur Noordwijk vindt het een goede zaak dat er steeds meer gewerkt gaat worden met beheersplannen. In deze plannen wordt duidelijk beschreven wat de uitgangspunten zijn, wat er de komende jaren uitgevoerd gaat worden en wat de financiele consequenties hiervan zijn.
Op de motie van de dhr. Salman reageerde de fractie dat zij van mening was dat de essentie van de controverse is de gedane berichtgeving dat het publiek op de Grent het ambulance personeel zou hebben gehinderd.
De inbreng van PUUR NOORDWIJK treft u hierbij aan als downloadbare PDF. Net als onze moties over een extra uitzichtpost op de boulevard, een bewaakte fietsenstalling en een rechtstreekse fietsverbinding naar Voorhout.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE