Moment geduld a.u.b.
INHOUD

Beste lezer,

Hierbij ontvang je de Nieuwsflash van PUUR Noordwijk.

Graag besteedt de fractie in deze Nieuwsbrief aandacht aan:

1.) de flyer actie van PUUR Noordwijk “4 jaar doorpakken met Horen, Zien en Bereiken”
2.) de feestelijke bijeenkomst van de Portretwedstrijd Koning Willem Alexander
3.) de raadsvergadering van 25 september jl.

De Nieuwsflash is een maandelijkse communicatie waarin de fractie uitleg geeft van de door haar gevaren politieke koers. Op deze manier houden wij je op de hoogte van wat er speelt in de Noordwijkse politiek.

PUUR Noordwijk hecht grote waarde aan de bewonerscultuur. Dat betekent voor de fractie dat het in de politiek van Noordwijk gaat om het algemeen belang van Noordwijk en dat van de Noordwijkers. Bij elk te nemen raadsbesluit stellen wij ons dan als fractie ook de vraag “Wat heeft de Noordwijker eraan?”

Het team van PUUR Noordwijk dat actief is op het gemeentehuis bestaat uit 7 raadsleden, 2 commissieleden en 2 wethouders. Dagelijks vol enthousiasme aan de slag voor Noordwijk en haar inwoners. Met OOG & OOR voor wat er leeft onder de Noordwijkse inwoners. Jouw inbreng is hierbij voor de fractie van groot belang. Blijf ons daarom informeren en ondersteunen. Aarzel niet om ons met vragen, opmerkingen en suggesties voor beleid te benaderen. Dit kan per mail (voornaam@puurnoordwijk.nl) of via info@puurnoordwijk.nl, via onze website en natuurlijk per telefoon.

Ook zonder specifieke vragen of opmerkingen ben je vrijdag 4 oktober a.s. welkom op de OOG & OOR Ochtend om 10.30 uur in ’t Trefpunt.

Daarnaast staat de deur van het gemeentehuis, waar PUUR Noordwijk iedere 1e en laatste maandag van de maand om 20.00 uur fractieoverleg heeft, altijd voor je open.

Met PUUR Noordwijkse groet,


Taetske T. Visser-Danser
Fractievoorzitter

Begin september heeft PUUR NOORDWIJK haar campagneaftrap gegeven door haar centrale thema voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 bekend te maken: HOREN, ZIEN en BEREIKEN. Daarmee krijgt de zeer succesvolle ‘OOG & OOR’ politiek van de lokale en onafhankelijke inwonerspartij een krachtig vervolg. Al sinds 2010 stelt PUUR NOORDWIJK bij al haar beslissingen PUUR de vraag ‘Wat heeft de Noordwijker eraan’. Het antwoord daarop is vervolgens richtinggevend voor ons handelen.
 
Om 19.00 uur vond in het gemeentehuis voorafgaande aan de raadsvergadering de feestelijke bekendmaking plaats van de winnaars van de wedstrijd “Portret wedstrijd Koning Willem Alexander”. Naar aanleiding van een door PUUR Noordwijk ingediende motie werd er onder de Noordwijkse inwoners een portretwedstrijd uitgeschreven door de gemeente.
Puur Noordwijk stelde mondelinge vragen over de Watertoren aan de van Hardebroek te Noordwijk. Deze is reeds in 2003 een optie tot koop vergund aan de Hr. Akkerhuis. In het koopcontract staat dat de watertoren bij voorkeur een sociaal-maatschappelijke functie dient te hebben al dan niet in combinatie met woonfunctie en een niet te grote publiek trekkende functie.
Al in de commissievergadering ging de fractie hiermee akkoord. Het is goed dat leegstaande kantoren, onder voorwaarden, kunnen worden omgebouwd in woningen. Dat geeft ook kansen voor de Noordwijkse starters.
Op initiatief van PUUR NOORDWIJK werd in de raad van augustus een motie gezamenlijk met CDA, VVD en Lijst Salman ingediend, waarin het college verzocht werd om de procedures voor het aanvragen van vergunningen vriendelijker te maken.
De gemeenteraad heeft besloten om een groot aantal milieu taken onder te brengen bij de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst West-Holland. Om toch controle te houden over de taken die deze dienst voor de gemeente Noordwijk uitvoert, zijn wethouder Martijn Vroom (CDA) en gemeenteraadslid Dirk Klinkenberg ( Puur Noordwijk) toegetreden tot het algemeen bestuur van de Omgevingsdienst West-Holland. Wij wensen beide veel succes!
In de motie van PUUR NOORDWIJK “Elke dag Surfen” werd aandacht gevraagd voor het bouwen van eenjaarrond paviljoen voor de Kust Surf Vereniging Noordwijk. De motie werd door Puur Noordwijk in het kader van de transparantie dagen van te voren gedeeld met haar coalitiegenoten. Gezien de enorme groei die de KSN doormaakt barst zij uit haar voegen.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE