Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer,

Burgemeester Groen treedt terug.

PUUR NOORDWIJK heeft bij monde van fractievoorzitter Hak van Nes verrast gereageerd op het terugtreden van burgemeester Groen. Niet geheel onverwacht, want zoals dat gaat bij goede communicatie had burgemeester Groen de fractievoorzitters kort tevoren geïnformeerd. Maar anderzijds toch onverwacht in de zin van het moment.

Afgelopen jaar heeft hij openbaar laten weten niet  de termijn af te maken. In die zin dat hij aangaf niet aan te blijven tot zijn leeftijd met een 7 begon. Dat het echter zou eindigen kort na het moment dat zijn leeftijd op een 7 eindigt was voor ons toch nog een verrassing.

In de afgelopen jaren van zijn burgemeesterschap heeft Groen veel betekend voor de gemeente Noordwijk en haar inwoners. Zo was hij overal  te vinden. Of het nu ging om de konijnenveiling, het openen van een groot internationaal congres, een bezoek aan een voorstelling van een toneelvereniging of een meeting bij ESA/ESTEC, hij was er altijd bij. Naar de mening van sommigen soms te prominent, maar laten we wel zijn in de profielschets voor het ambt had wel gestaan een burgemeester die Noordwijk op de kaart zet. En dat heeft Harry gedaan!

Daarnaast heeft hij zeker bijgedragen aan een Noordwijk dat niet meer geïsoleerd staat in de regio, maar eerder gezien wordt als een begerenswaardige partner. En dat is goed. Zeker in een tijd waarin de provincie nog steeds druk doende is te kijken naar de mogelijkheden van samenwerken, samengaan of meer!

Ook de werkwijze van de gemeenteraad heeft hij de afgelopen periode steeds meer een eigen gezicht laten krijgen. Daarbij stimuleerde hij de onderlinge discussie door de leden van de Raad en werd er ruimte geboden voor ieders inbreng.

Burgemeester Groen heeft vele malen aangegeven te zijn gaan houden van Noordwijk. Hij stak ook niet onder stoelen of banken er trots op te zijn dit dorp als eerste burger te mogen leiden. Weliswaar slechts 25.000 inwoners, maar zeker geen troostprijs als je je bedenkt welke uitdagingen deze internationaal bekende badplaats kent. In bestuurlijke zin, daarbij zeker ook gedreven door zijn achtergrond afkomstig uit de meer zakelijke wereld, heeft hij onmiskenbaar zijn stempel gedrukt. Dat is goed geweest voor Noordwijk.

Nu een nieuwe uitdaging. Zorgen voor een goede opvolger, want laat duidelijk zijn, als het aan PUUR NOORDWIJK ligt komt er weer een benoemde burgemeester.

Pure groet,

Hak van Nes
fractievoorzitter PUUR NOORDWIJK
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE