Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer,

Hierbij ontvang je de 3e nieuwsbrief van PUUR NOORDWIJK! Zoals je weet gaat de fractie je na elke gemeenteraadsvergadering informeren over de daar door PUUR NOORDWIJK ingenomen standpunten. Een actieve maandelijkse communicatie vanuit PUUR NOORDWIJK over de door haar gevaren politieke koers, het hoe en waarom. Zo hoort dat bij een partij die aan een 'bewonerscultuur' in Noordwijk werkt! Bij elk te nemen besluit stellen wij niet voor niets de vraag: “Wat heeft de Noordwijkse inwoner eraan?”.

Met deze nieuwsbrief denken wij de politiek dichterbij de inwoners te kunnen brengen. Hij wordt per e-mail verstuurd en is bestemd voor onze leden en vrienden van PUUR NOORDWIJK. Vrienden van PUUR NOORDWIJK zijn betrokken inwoners die (nog) geen lid zijn maar wel graag op de hoogte willen blijven van onze activiteiten. Deze Noordwijkers kunnen zich dan ook via onze website http://www.puurnoordwijk.nl/ onder 'contact' als vriend laten registreren en ontvangen vervolgens deze nieuwsbrief. Voel je overigens vrij deze nieuwsbrief aan iedereen die je maar wilt door te sturen. Alle informatie uit de nieuwsbrief is openbaar en daarnaast, des te meer inwoners van Noordwijk we bereiken des te beter wordt aan de door ons gewenste 'bewonerscultuur' handen en voeten gegeven.

In deze 3e nieuwsbrief worden de meest aansprekende onderwerpen uit de gemeenteraadsvergadering van 3 maart jl. besproken. Ik hoop dat je deze nieuwsbrief met plezier zult lezen. De wethouders (2), raadsleden (7) en commissieleden (3)van PUUR NOORDWIJK zijn dagelijks vol enthousiasme aan het werk voor de inwoners van Noordwijk. Doch alleen met jullie inbrengen kunnen zij OOG en OOR hebben voor wat er écht leeft. Blijf hen daarom informeren en ondersteunen. Aarzel niet om ze te benaderen met vragen, problemen, suggesties voor beleid etc. Vandaag en in de toekomst. Dat kan regelrecht naar de fractieleden via telefoon of voornaam@puurnoordwijk.nl. Natuurlijk kan het ook via de website en info@puurnoordwijk.nl!

En vergeet niet, elke 2e vrijdag van de maand ook om 10.30 uur wandelen we met bewoners van de Willem van den Bergh, eerstvolgende op 11 maart 2011 (aanmelden bij Manon de Vries (manon.devries@versatel.nl), doen!!)

Hartelijke groet,

Hak van Nes
fractievoorzitter
Daar het de eerste raadsvergadering is na het aankondigen van zijn vertrek door burgemeester Groen is het goed om daar even bij stil te staan. De plv. voorzitter van de raad, Hak van Nes, geeft aan dat de aanblik van de raadszaal met een andere voorzitter op de stoel een geheel andere zal worden. Op kenmerkende eigen wijze heeft burgemeester Groen leiding gegeven aan het besturen van Noordwijk. Een grote inzet aan de dag gelegd voor Noordwijk met alles wat daarbij verbonden is. Of het nu gaat om inwoners, ondernemers of bezoekers, hij gaf hen steeds de aandacht die daarbij paste. Bij het echte afscheid meer hierover.
Er was een interpellatie aangevraagd door de Progressieve Combinatie over het Vrijwilligers Steunpunt. Zeldzaam zo’n interpellatie. En was het dat ook of meer een lijst van mondelinge vragen? PUUR NOORDWIJK is er vOORstander van bij zo’n interpellatie het OOG te richten op de woordvoerders die achter een interpellatie microfoon ook echt een debat voeren. Nu werden de vragen beantwoord door de wethouder en smoorde het in de kiem. PUUR NOORDWIJK heeft in ieder geval vertrouwen in de aangekondigde nieuwe koers en wacht voorstellen daartoe in april af.
Wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek
Al geruime tijd bestaat de wens om regionale, lange-afstand-wandelroutes voor avontuurlijke wandelaars te creëren door de Duin- en Bollenstreek.
De initiatiefnemers hebben bij de aanzet van de routes de uitgangspunten natuur, groen, cultuurhistorie en recreatie steeds voor ogen gehouden.
Een van de routes gaat van het nieuwe station Sassenheim, door Noordwijkerhout naar Noordwijk. Hierbij moet de Leidsevaart twee keer worden overgestoken met pontjes.

Het Wandelnetwerk Duin- en Bollenstreek is een relatief eenvoudig uitvoerbaar project. Bij het Europese Plattelands ontwikkelings programma is hiervoor subsidie aangevraagd.
In 2003 heeft de gemeente afgesproken om betaald parkeren in te voeren in Noordwijk Binnen om de bouw van de grote parkeergarage onder de Digros mogelijk te maken. Het betaald parkeren moet nu ingevoerd worden als gevolg van deze afspraak.
PUUR NOORDWIJK heeft er bij monde van Erwin van der Aart op aangedrongen de beperkingen voor omwonenden zoveel mogelijk te verminderen. Door de inzet van PUUR NOORDWIJK is de parkeerkaart voor Noordwijkers nu ook te gebruiken op het Kloosterplein en in de Raadhuisstraat. De betaald parkeren tijden zijn ingekort om omwonenden meer ruimte te geven voor het eigen gebruik van de parkeerplaatsen. Op aandringen van PUUR NOORDWIJK is de invoerdatum van betaald parkeren verplaatst van december 2010 naar Juni 2011. Op aandringen van onze fractie wordt nu serieus werk gemaakt voor de omliggende straten op het gebied van parkeren. Natuurlijk heeft Erwin ook van de mogelijkheid gebruik gemaakt om de “Gratis Parkeerkaart voor Noordwijkers” die door een motie van PUUR NOORDWIJK wordt ontwikkeld nog eens stevig onder de aandacht te brengen.
Bestemmingsplannen! Een van de grootste zorgpunten van de gemeente. Niet alleen in Noordwijk. Ze moeten geheel op orde zijn op 1 juli 2013. Zo niet, dan is er geen recht om bijvoorbeeld leges te vragen bij bouwaanvragen. Opschieten dus. Er is zo’n anderhalf miljoen beschikbaar gesteld om de deadline te halen. Daarbij ontkomen we er niet aan ook gebruik te maken van externe kennis van zaken. Overigens is de kostenpost ‘externen’ al beduidend teruggesnoeid door dit college. Opvallend is nog dat vanuit de partij van de voormalig verantwoordelijk wethouder voor bestemmingsplannen een waslijst aan vragen is gesteld waarom we niet verder zijn met die plannen. Ja ja, en dat van een partij die ook nog eens heeft laten uitzoeken hoeveel tijd er verloren gaat met de beantwoording van al dit soort vragen. Verstandig van het college om daar een zeer beknotte reactie op te geven.
Nu de gemeente zelf het nieuwe zwembad gaat laten bouwen, vooruitlopend op de realisatie van de ontwikkeling van het bouwplan Bloemenzee, wordt gevraagd om een krediet van 10,85 miljoen Euro. PUUR NOORDWIJK heeft daarmee ingestemd in de verwachting dat zo snel mogelijk met de bouw van het zwembad begonnen kan worden. Dat was ook onze belofte tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2010: niet nog 4 jaar praten maar beginnen met bouwen!
De fractie van PUUR NOORDWIJK kon instemmen met de raadsvoordracht, waarin verzocht werd om "echtscheiding wanneer er sprake is van zeer bijzondere schrijnende omstandigheden, waar het welzijn van kinderen bij betrokken is", tot urgentiecriterium te verheffen. Met het aannemen van deze voordracht zal Holland Rijnland verzocht worden het regionale woonruimteverdeelsytseem 2012 conform aan te passen. Hiermee loopt de gemeente Noordwijk dan vooruit op het nieuw vast te stellen woonruimteverdeelstysteem door Holland Rijnland. Het raadsvoorstel was aangepast met de door de door PUUR NOORDWIJK in de commissie gemaakte opmerkingen, dat het nl. daadwerkelijk moet gaan om het welzijn van de kinderen.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE