HOMEPARTIJTEAMSTANDPUNTENCONTACTNIEUWS  
NieuwsPUUR NieuwsbrievenNieuwsbrief inschrijven
Puur Noordwijk tegen nieuw parkeerbeleid12-9-2012
Tijdens de vergadering van 5 september jongstleden van de raadscommissie ruimte, bereikbaarheid en financiën heeft PUUR NOORDWIJK niet ingestemd met het voorstel betaald- & vergunningparkeren, zoals het er nu ligt. PUUR NOORDWIJK roept Noordwijkers op om op 19 september naar de inspraakavond in Het Trefpunt, Schoolstraat 2, te komen. Daar kan iedereen zich van 19:30 tot 21:30 uur mondeling door de gemeente laten informeren over het nieuwe parkeerbeleid.

3 euro per uur
De reden voor de oproep is dat PUUR NOORDWIJK het niet eens is met de voorgenomen veranderingen in het parkeerbeleid. De fractie wil niet dat er – zomer en winter door – 24 uur rond 3 euro per uur betaald moet worden in de woonstraten aan zee. Dat betekent dat als je een boodschap haalt in de Prins Bernhardstraat, je 3 euro per uur moet betalen. Hetzelfde geldt voor bezoek aan vrienden of familie, in één van de woonstraten in het zogenaamde ‘blauwe gebied’. PUUR NOORDWIJK pleit voor een beleid waarin het mogelijk is om met de parkeerkaart voor Noordwijkers – die 20 euro gaat kosten – naast de parkeerterreinen ook in het ‘blauwe gebied’ geparkeerd kan worden.
Om parkeerdruk voor bewoners te voorkomen, zou dit alleen tussen 9.00 en 17.00 uur gelden.

Gratis parkeren
PUUR NOORDWIJK wil een volledig gratis parkeerkaart beschikbaar stellen, die alleen geldig is op parkeerterreinen rond de winkelgebieden. Dit om te voorkomen dat Noordwijkers uitwijken naar omringende dorpen om te winkelen of boodschappen te doen, waar wel gratis geparkeerd kan worden.
LAAT ONS actueel blijven!