HOMEPARTIJTEAMSTANDPUNTENCONTACTNIEUWS  
NieuwsPUUR NieuwsbrievenNieuwsbrief inschrijven
PUUR ONDERNEMEND is gelijke kansen voor iedereen14-12-2013

Onze wethouder en kandidaat nummer 80, Leon van Ast klom op de zeepkist bij de NOV afgelopen vrijdag. Namens PUUR NOORDWIJK sprak hij de volgende woorden uit.

PUUR ONDERNEMEND is gelijke kansen voor iedereen!

"Wat heerlijke om weer eens voor ondernemers te staan. Vandaag niet als wethouder maar als beoogd nummer 80! op de kieslijst van PUUR NOORDWIJK spreek ik tot u namens PUUR NOORDWIJK. 

Als collega ondernemer heb ik 4 jaar geleden een uitstapje gemaakt naar het wethouderschap. Dagelijks ‘ons’ Noordwijk dienen, leek mij na jaren werkzaam te zijn geweest in het financiële hart van Amsterdam een mooie vorm van het leveren van een maatschappelijk bijdrage. Uit dankbaarheid voor wie je bent geworden, wat teruggeven aan het dorp dat je heeft gemaakt en gevormd tot wie je bent. 

Een dorp dat in principe voldoende leefruimte heeft en geeft aan zowel inwoners als ondernemers. 

Kijk daarom even goed om u heen…..ja beste ondernemers neem de tijd. Kijk met uw ogen in de ogen van uw collega’s in deze bomvolle zaal. U treft daarbij een kleine groep ondernemers aan die met ‘angst’ in hun ogen aankijken tegen een mogelijke verkiezingswinst van PUUR. 

Deze kleine groep ondernemers is ons ‘TEGEN’ gekomen de afgelopen vier jaar. Ondernemers die vinden dat hun veelal extreme private (vastgoed)ontwikkelingen altijd zwaarder wegen dan het algemeen belang. En zeker veel belangrijker zijn als het woongenot dat nabij wonende Noordwijkers en (bad)gasten ontlenen aan licht, lucht en ruimte. 

PUUR denkt daar genuanceerder over en is van mening is dat ondernemersambities in de basis via de huisbank gefinancieerd moeten worden. In plaats van via appartementontwikkeling die ten koste gaat van het leefgenot van anderen. 

Wij zijn dan ook volgens een eveneens klein deel van daaraan gelieerde ondernemers, die veelal als adviseur een zakelijk belang hebben bij de realisatie van een dergelijk project, PUUR ZUUR.

Het is deze kleine groep ondernemers, beste ondernemers, die rondbazuinen dat u bang moet zijn voor ons programma, bang moet zijn voor het effect op het Noordwijkse ondernemersklimaat als PUUR nog groter wordt. Maar is angst niet een slechte raadgever?

Is die stigmatisering door die kleine groep niet ingegeven door zuiver het vasthouden en beschermen van zuiver eigen belang? Die vinden dat regels voor iedereen moeten gelden behalve voor hen? 

Wordt het verzet nu heftiger nu PUUR NOORDWIJK heeft aangekondigd in 2014 hun machtsbolwerk open te willen breken, waaronder Noordwijk Marketing. 

Want zou het niet voor iedereen beter zijn om NAAST de ondersteuning van de 5* hotels ook via Noordwijk Marketing de ‘lokale’ MKB ondernemers op de KW Boulevard, het strand, de Grent, de Hoofdstraat, de Prins Bernhardstraat, de Kerkstraat, het Rederijkersplein en de Albert Verweystraat veel nadrukkelijker te ondersteunen en versterken. En waarom ondersteund Noordwijk Marketing zo weinig de culturele en (sportieve) evenementen die georganiseerd worden in onze gemeente?

PUUR trekt dan ook een streep in het zand…..ook op het Noordwijkse strand! 

Geen nieuwe jaarrond paviljoens of verdere uitbreiding van de exploitatiemogelijkheden. Wij zijn trots op de kwaliteitsslag die het strand heeft gemaakt, met een prachtig jaarrond Alexander Beach als laatste parel. Maar het strand is van ons allemaal! Inwoners en gasten genieten van en komen ook voor de ruimte en de natuur op het strand. Het is wat ons betreft dan ook over en uit met verdere commerciele uitbreiding. Natuurlijk wel blijven investeren, ook als gemeente, maar dan in extra kwaliteit i.p.v. de kwantiteit. Dus niet meer, maar beter! 

Wij zetten vanuit een visie van PUUR HORECA daarbij in op het ‘redden’ van de brede horeca keten. Wij vinden het belangrijk dat een dagje strand nog afgesloten KAN worden met een hapje/drankje op de boulevards of op de Grent. Om deze ondernemers te helpen kunt u – naast onze streep in het zand - nieuwe initiatieven verwachten. 

Waarbij het óók aan de betrokken ondernemers zelf is om te innoveren zoals ook de strandondernemers dat hebben gedaan. Daarbij zal ook het gemeentelijk evenementenbeleid op de schop moeten. Zich veel meer richten op een zo’n breed mogelijke impact voor álle inwoners en ondernemers. Meer evenementen op de Grent, in de Hoofdstraat en rond de Kerkstraat in plaats voornamelijk op het Wilhelminaplein zoals de laatste jaren het geval was. 

Evenementen gericht op het ‘volk’ in plaats van ‘elitair’. Geld beschikbaar stellen dus voor bijvoorbeeld het Tros Muziek Festival, de tuinmarkten in Noordwijk Binnen of de paardendraf op de boulevard. In plaats van - als vader van hockey meisjes mag ik dat zeggen - een hockey toernooi op de boulevard. Daar hebben de Noordwijkse inwoners en ondernemer wat aan!

Net zoals de Noordwijkers veel te danken hebben aan de ondernemers op ’s Gravendijk en Klei Oost. Hun bijdrage aan de lokale werkgelegenheid en economie wordt drastisch onderschat. Met de gemeente Katwijk willen wij samen ‘werk maken’ door hun toekomst te versterken en bovendien meer overheidswerk lokaal aan te besteden! Daarbij past een intensieve samenwerking tussen Noordwijk en Katwijk. Waarbij we natuurlijk ook blijven samenwerking met de bollen4 gemeenten. Maar geen kunstmatig bollenconstruct met een fusiedoel voor de streek. Noordwijk is geen bollengemeente! Samenwerken vanuit de inhoud. Met Katwijk dus want zonder hen doen wij ondernemend Noordwijk ernstig tekort.

Zo ontstaan er nieuwe kansen. Ook op het vlak van de lokale gezondheidszorg. Mede door de landelijke decentralisaties. Noordwijk is uniek gepositioneerd om daar van te profiteren als het gaat om (revalidatie)zorg, leisure en gezondheid. Dankzij onze hotels, restaurants, strand, duinen, zee en sportvoorziening. 

Het is ook nog een kleine stap naar het Papendal aan Zee beste ondernemers. Er is fors geinvesteerd in sportvoorzieningen waaronder semi watervelden, kunstgras, een nieuw zwembad en een nieuwe sporthal. Dankzij de uitstraling van het Nederlands elftal in Huis ter Duin moeten we toch in staat zijn de nationale hockey ploeg, zwem(polo)ploeg en volleybal ploeg ook aan Noordwijk te (ver)binden?!

Maar kansen pakken vraagt ook om toegang tot de modernste technieken voor prachtige innovatieve bedrijven als ESA/ESTEC en het Space Business Park (met onze meteoriet Decos als lichtend voorbeeld). Maak ruimte voor ZZP’ers en startende ICT bedrijven in Noordwijk. PUUR zal er dan ook alles aan doen om in heel Noordwijk glasvezel te krijgen als noodzakelijke basisvoorziening! Pas dan faciliteren wij innovatieve ondernemerskansen in Noordwijk maximaal. 

PUUR NOORDWIJK zal knokken vanuit deze idealen. Gelijke kansen voor iedereen! Het wel of niet hebben van sterke lobby contacten mag toch geen verschil maken in een moderne democratie?!

PUUR NOORDWIJK heeft bewezen over het juiste ondernemersbloed te beschikken. Wij denken van nature maximaal mee met ondernemersinitiatieven en geven jullie ideeën zuurstof mee. Ondernemers zullen zich dan ook thuis BLIJVEN voelen bij onze partij. PUUR NOORDWIJK blijft ook zeggen waar het op staat, blijft daadkracht tonen en strijdbaar! 

PUUR NOORDWIJK is niet bang, gaat voor NIEMAND aan de kant en wij zullen als het nodig is dwars tegen de stroom in blijven roeien. 

Goede ondernemerseigenschappen al zeggen wij zelf!

In januari zal PUUR NOORDWIJK u dan ook verrassen met verkiezingsprogramma dat staat als een huis: PUUR ONDERNEMEND!!

Maar eerst gaan we op de koffie bij Minister Plasterk om een vrijstellen te krijgen voor het indienen van onze kieslijst met 80 kandidaten……….
waaronder óók ondernemers!"

LAAT ONS actueel blijven!