HOMEPARTIJTEAMSTANDPUNTENCONTACTNIEUWS  
NieuwsPUUR NieuwsbrievenNieuwsbrief inschrijven
Artikel 46 vragen over inbraakgolf in Noordwijk24-12-2013
Geacht college van burgemeester en wethouders,

De fractie van PUUR NOORDWIJK heeft meldingen ontvangen van een vloed van vandalisme en inbraken. Niet alleen op Noordwijk Zee maar ook in Noordwijk Binnen.

-In de IJmuidenstraat beschadiging van geparkeerde auto’s
-Van Speijkstraat beschadiging van geparkeerde auto
-Oranje Nassaustraat een groep van 20 à 25 dronken mensen die al schoppend tegen auto’s en het uittrekken van planten in voortuinen heel bedreigend door de straat trokken.
De via 112 gebelde politie arriveerde helaas te laat;
-Piet Heinstraat: auto’s beschadigd en banden lek gestoken;
-Hoofdstraat, appartementen Oude Remise: 4 personen hebben zich met een gestolen toegangscode en een sleutel ’s nachts toegang verschaft tot het gebouw en de meeste beveiligingscamera’s onklaar gemaakt met rode verf. Via de twee overgebleven camera’s is te zien dat ze een Porsche stalen uit de parkeergarage. Bij de bewoners zit de schrik er goed in want wie durft er ’s nachts nog zijn auto in de parkeerkelder te zetten?
-In Boechorst is er in diverse auto’s ingebroken.

De fractie van PUUR NOORDWIJK heeft daarom de volgende vragen:

1.
Het is niet de eerste keer dat er in een week tijd vernielingen geconstateerd worden in Noordwijk. Op welke wijze gaat u samen met de politie een halt toeroepen aan een dergelijke vloed van vandalisme en inbraken?

2.
Noordwijk heeft de beschikking over gemeentelijke bikers om overlast te beperken. Kunnen deze bikers zich niet veel nadrukkelijker in de woonwijken laten zien? Zo neen, waarom niet.

3.
Op grond van de Drank- en Horecawet moeten leidinggevende personen in een horecabedrijf in het bezit zijn van een SVH Verklaring Sociale Hygiëne. De sociale hygiëne richt zich met name op de problematiek en verantwoordelijkheden rond de veiligheid van gasten en personeel in de horeca. Nu het lijkt dat het vandalisme met name veroorzaakt wordt door gasten die té dronken de horeca gelegenheid verlaten roept de vraag zich op of controle plaats vindt op de toepassing van de Sociale Hygiëne. Hiermee zou de oorzaak bij de bron kunnen worden aangepakt. Zo neen, waarom niet?

Uw antwoorden zien wij met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijk groet,

namens de fractie van PUUR NOORDWIJK

Taetske T. Visser-Danser
Fractievoorzitter

LAAT ONS actueel blijven!