HOMEPARTIJTEAMSTANDPUNTENCONTACTNIEUWS  
NieuwsPUUR NieuwsbrievenNieuwsbrief inschrijven
Leon van Ast stopt als wethouder19-5-2014
Leon van Ast zoekt een nieuwe uitdaging als volgende stap in zijn carrière en stopt als wethouder van o.a. Zorg en Ruimtelijke Ordening in Noordwijk. De 36-jarige Noordwijker had zijn partij enige weken geleden al in vertrouwen op de hoogte gesteld van zijn besluit zodat de procedure voor een goede opvolger intern in gang kon worden gezet.

Van Ast: ‘Het is geen makkelijke afweging geweest. Vier jaar geleden heb ik er na een carrière in het bedrijfsleven voor gekozen om onze gemeenschap te dienen. De afgelopen jaren hebben voor mij dan ook volledig in het teken gestaan van Noordwijk. Met hart en ziel heb ik mij voor onze inwoners, maatschappelijke instellingen en ondernemers ingezet. Het is een grote eer geweest - zeker als Noordwijker - om zoveel mooie dingen voor Noordwijk te hebben mogen doen.

Als lijstduwer van Puur Noordwijk had ik al publiekelijk aangegeven deze functie in principe niet voor nog een nieuwe termijn te willen doen. Het overweldigende succes van onze partij en de op mij uitgebrachte voorkeursstemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen voelden uiteraard als een grote blijk van waardering. Dat heeft mij nog aan het twijfelen gebracht of ik toch niet door moest gaan. Ik heb in de afgelopen periode veel tijd genomen om heel goed naar mijzelf te luisteren. Als ik iets doe dan moet ik ervan overtuigd zijn dat ik mij voor de volle 100 procent kan geven. Ik houd van intens.

Daarbij kwam ik tot de slotsom dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging als vervolg van mijn carrière. Ik kies nu voor mijn verdere persoonlijke ontwikkeling in een nieuwe omgeving. Ik maak heel bewust deze keuze. De succesvolle oplevering van het zwembad BinnenZee aan onze inwoners vormt daarbij een passend slotdecor. Bovendien heb ik alle vertrouwen in mijn opvolger Hans Bakker.

Op dit moment heb ik nog geen zicht op wat mijn volgende stap zal zijn. Eerst wil ik mijn bestuurlijke verantwoordelijkheden zorgvuldig afronden en overdragen. Een terugkeer naar het bedrijfsleven maar ook een volgende (semi-)publieke functie behoren tot de mogelijkheden.

In ieder geval zal ik recht doen aan de voorkeursstemmen die op mij zijn uitgebracht door voorlopig als raadslid aan te blijven. Mede daarom heb ik waarnemend burgemeester Lokker verzocht geen afscheidsreceptie voor mij te organiseren.’

Lijsttrekker en loco burgemeester Gerben van Duin reageert:
‘Ik vind het enorm jammer dat Leon stopt als wethouder van Puur Noordwijk. Ik weet zeker dat vele leden en inwoners dat met mij vinden. Leon heeft zich PUUR en met passie voor de publieke zaak ingezet en daarbij veel voor onze samenleving betekend. Daarvoor willen we hem zeer bedanken. Ik heb er bovendien groot respect voor dat iemand die succesvol in het bedrijfsleven was zijn nek heeft durven uitsteken om te investeren in de Noordwijkse zaak. Noordwijk verliest met het vertrek van Leon een van de meest succesvolle wethouders van de afgelopen jaren. Wij snappen evenwel dat hij in deze fase van zijn leven voor een nieuwe uitdaging kiest.'

Lees hier het verstuurde persbericht 
LAAT ONS actueel blijven!