HOMEPARTIJTEAMSTANDPUNTENCONTACTNIEUWS  
NieuwsPUUR NieuwsbrievenNieuwsbrief inschrijven
Te leren lessen en zielloze blokkendozen4-9-2015
Noordwijk, 3 september 2015

Vragen ex artikel 46 RvO – Te leren lessen en zielloze blokkendozen

Geacht college,

De fractie van PUUR NOORDWIJK heeft aan u de volgende vragen:

1.
In de Volkskrant van 6 maart jl. staat een artikel:

“Sleets Scheveningen krijgt flinke opknapbeurt”. Bent u met dit artikel bekend? In het geval dit niet zo is kunt u hier hier nalezen:
www.volkskrant.nl/binnenland/sleets-scheveningen-krijgt-flinke-opknapbeurt~a3889330

Het artikel dat handelt over Scheveningen schrijft o.a.

* Scheveningen is versteend sinds de 19e eeuw
* Direct achter de gebouwen op de Boulevard heb je totaal niet het gevoel op twee minuten van de zee te zitten.
* Scheveningers zijn ontevreden met de panden die het zicht op zee blokkeren
* Niet alleen de zeezijde maar ook het achterland heeft aandacht nodig

Het artikel eindigt met:

“De mogelijkheden om Scheveningen te veranderen zijn beperkt. De in de jaren tachtig van de vorig eeuw neergezette hoogbouw is particulier bezit. Slopen is geen optie, benadrukt Revis (wethouder) “Daar dromen we allemaal wel eens van. Je vraagt je af hoe het ooit heeft kunnen gebeuren”.

De conclusie van het artikel is duidelijk: Hoogbouw in particulier bezit blijft en laat zich niet slopen, ook al heb je er als gemeente spijt van dat het ooit gebouwd is.

2.
Bent u zich er van bewust dat bij realisatie van hoogbouw in particulier bezit de gemeente geen grip heeft op de toekomst daarvan? En dat op den duur ““ongewenste” hoogbouw zich “nooit” laten slopen?

3.
Bent u evenals de fractie van PUUR NOORDWIJK van mening dat het als gemeente onze taak is te voorkomen dat de komende generaties Noordwijkers zich gaan afvragen:”Hoe heeft het ooit kunnen gebeuren dat de K.W Boulevard zo is versteend?”

4.
Heeft u kennis genomen van het artikel “Belg wil halt aan zielloze langs de kust” gepubliceerd in de NRC van 3 augustus 2015? Voor de zekerheid vindt u dit artikel op onderstaande link: www.nrc.nl/handelsblad/van/2015/augustus/03/belg-wil-halt-aan-zielloze-blokkendozen-langs-de-k-1522383

Of kunt u het hier downloaden.

5.
Onderschrijft u, na het lezen van dit NRC artikel met ons dat “een gewaarschuwd mens voor twee telt” en onze Noordwijkse Boulevard behoed moet worden voor zielloze blokkendozen, die een groot deel van het jaar leeg staan en tot gevolg hebben dat het strand en de KW-­ en Parallelboulevard een behoorlijk deel van de dag in de schaduw zullen liggen.

6.
Hoe denkt u vanuit het standpunt “voorkomen is beter dan genezen” er voor te kunnen zorgen dat de Noordwijkers in de toekomst niet eenzelfde bouwwoede strijd hoeven te leveren als de Belgen nu?

7.
Kunt u zich vinden in onze gedachte dat, om te verhinderen dat in Noordwijk eenzelfde
relatie tussen vastgoed en politiek als in België ontstaat, het goed is om bij een dergelijk relatie en de onomkeerbare gevolgen ervan (zie ontwikkelingen Belgische kust) tijdens de integriteitsdiscussie in de raad stil te staan?

In het vertrouwen dat ook u net als PUUR NOORDWIJK een sfeervolle en energieke badplaats voor ogen heeft staan kijken wij uit naar uw antwoorden.

Hoogachtend,

PUUR NOORDWIJK

Taetske T. Visser-­Danser
Fractievoorzitter
LAAT ONS actueel blijven!