HOMEPARTIJTEAMSTANDPUNTENCONTACTNIEUWS  
NieuwsPUUR NieuwsbrievenNieuwsbrief inschrijven
Het niet realiseren van een glasvezelnetwerk is geen optie!2-2-2015
De fractie van Puur Noordwijk heeft artikel 46 vragen gesteld aan het college naar aanleiding van de brief van Reggefiber aan alle inwoners van Noordwijk Zee. In deze brief geeft Reggefiber aan gestopt te zijn met de aanleg van glasvezel op Zee. Dit vanwege de moeilijkheden bij de aanleg van de glasvezelcentrale bij de Muze. Een aantal omwonenden zijn tegen deze voorkeurslocatie van de gemeente. Zij hebben bij de rechter een voorlopige voorziening aangevraagd.

Tevens hebben de omwonenden in een landelijk dagblad zowel Reggefiber als de gemeente Noordwijk in een kwaaddaglicht gesteld. Glasvezel wordt door Reggefiber geheel Noordwijk aangelegd op basis van een door de raad aangenomen motie van december 2013.

Het stopzetten van de aanleg van glasvezel in Noordwijk aan Zee is voor de fractie van Puur Noordwijk onacceptabel. Glasvezel geeft de inwoners van Noordwijk een keuzevrijheid tussen glasvezel en kabel. Daarnaast is de aanleg van glasvezel een economische top prioriteit om de economische vitaliteit van Noordwijk op langere termijn te kunnen garanderen.
 
Puur Noordwijk roept het college door middel van vragen op inzicht te geven in de ambtelijke alsook bestuurlijk inspanningen die geleverd zijn om Reggefiber bij de aanleg van glasvezel en de recente vertragingen maximaal te blijven ondersteunen. Er alles aan te doen zodat de werkzaamheden in Noordwijk aan Zee op de kortst mogelijke termijn hervat worden.

Het niet realiseren van een glasvezelnetwerk in Noordwijk aan Zee is voor Puur Noordwijk geen optie.

---
Onze artikel 46 vragen treft u hier
 
LAAT ONS actueel blijven!