HOMEPARTIJTEAMSTANDPUNTENCONTACTNIEUWS  
NieuwsPUUR NieuwsbrievenNieuwsbrief inschrijven

Mondeling vragen

Invoeren betaald parkeren ‘Kloosterplein’
 U bent voornemens per 1 juli a.s. betaald parkeren in te voeren op het ‘Kloosterplein’. Daarvoor moet het huidige gebruik van de parkeerplaatsen als blauwe zone worden opgeheven. Conform de wegenverkeerswet artikel 15 is daarvoor een verkeersbesluit nodig.

Vragen:
-          is een dergelijk besluit genomen?
-       zo ja, wanneer is dat gepubliceerd op de gemeentelijke pagina?
-       zijn daartegen bezwaren ingediend?
-       hoe lang duurt de afhandeling van de bezwaarschriften?
-       kunt u hangende deze bezwaren de maatregel toch effectueren?

Wethouder Vroom antwoordde dat er voor het opheffen van een blauwe zone inderdaad een verkeersbesluit genomen dient te worden, dit is afgelopen dinsdag gedaan tijdens de collegevergadering. In de eerstvolgende editie wordt het besluit gepubliceerd en kan er bezwaar op gemaakt worden. Er hoeft niet gewacht te worden met uitvoeren van het besluit tot bezwaren afgehandeld zijn. Over het opnemen van het kloosterplein in de huidige parkeerkaart zal tijdens de volgende commissie vergadering verdere discussie plaatsvinden. De inzet van Puur Noordwijk zal zijn om parkeren op het kloosterplein met de huidige parkeerkaart voor Noordwijkers al mogelijk wordt.

‘Zeemotel Zeezicht’.
In aansluiting op eerder door de fractie gestelde vragen conform art 41 (oude RvO) wil de fractie graag tussentijds geïnformeerd worden. Het gaat daarbij niet om de plannen voor aanpassing van het motel maar om het huidige gebruik en de brandveiligheid.
Vragen:
-       is het juist dat er weer een ontwerpbesluit ter inzage ligt voor brandveilig gebruik van het Zeemotel?
-       zo ja, wat is de reden daarvoor?
-          hoeveel adviezen van de brandweer zijn in uw bezit en wat is daar tot op heden mee gedaan?
-          wat is nu uiteindelijk het toegestane gebruik van het Zeemotel?

De burgemeester gaf aan dat het klopte dat opnieuw een ontwerpbesluit voor brandveilig gebruik ter inzage lag. Het had iets te maken met een fout die gemaakt was bij de gemeente. Hoe dan ook er lijkt sprake te zijn van een juridisch oerwoud. Er zijn legio adviezen van de brandweer over de brandveiligheid in relatie tot het gebruik. Zo ook een advies dat er eigenlijk zou moeten worden ontruimd. Op de vraag waarom dat niet gebeurt, was het antwoord dat dit na de regionalisatie een zelfstandige bevoegdheid is van de brandweer. Inmiddels lijkt de opgelegde maatregel van last onder dwangsom te zijn uitgewerkt en moet er nu een andere aanpak volgen. Welke? Het is de fractie niet duidelijk geworden. Wel dat het een dossier is waar veel haken en ogen aan zitten en waar eigenlijk wat ons betreft maar een ding telt: is het gebruik nu veilig of niet. De huidige onduidelijkheid kunnen we als gemeentebestuur niet tolereren.
Laat ons je informeren