Moment geduld a.u.b.
INHOUD
Beste lezer
Donderdag 6 juli hebben de gemeenteraden van Noordwijk en Noordwijkerhout ingestemd met het herindelingsadvies. Per 1 januari 2019 gaan we van start met een nieuwe gemeente Noordwijk; de naam waar beide raden unaniem voor hebben gekozen. Ons PUUR ‘JA’ is een weloverwogen besluit. Gesprekken, argumenten én het advies van Twynstra & Gudde hebben ons ervan overtuigd dat Noordwijk door te fuseren haar zelfstandigheid vergroot. Zelfstandigheid en fusie; die termen lijken haaks op elkaar te staan. Maar Noordwijk wordt door deze groei een gelijkwaardige gesprekspartner in de Duin en Bollenstreek die goed in staat zal zijn de belangen van Noordwijk in de regio te behartigen. Een gemeente die niet alleen nu, maar ook in de toekomst op eigen benen kan blijven staan en opgewassen zal zijn tegen de taken en uitdagingen die op haar weg komen. Een gemeente die, door nu zelf de regie te nemen, niet door de Provincie gedwongen kan worden zich aan te sluiten bij Hillegom, Lisse Teylingen of Katwijk. Een overzichtelijke gemeente, passend bij onze maat en schaal. Zo blijven we dichtbij en benaderbaar. En maken wij ons PUUR hard om de belangen van ALLE inwoners te behartigen; de Noordwijkers, Noordwijkerhouters en Zilkers.
 
Namens de fractie van PUUR Noordwijk wens ik je een mooie zomer toe!
Met PUUR vriendelijke groet,
 
Taetske T. Visser-Danser
Fractievoorzitter PUUR Noordwijk
 
Inleidend verzoek tot raadgevend referendum over het concept herindelingsadvies Noordwijk – Noordwijkerhout
 
Het initiatief om een referendum verordening in te stellen voor de gemeente Noordwijk is in de vorige raadsperiode genomen door PUUR Noordwijk. Een verordening waar de fractie destijds volledig achterstond. 
Voorzitter,
 
De fractie van PUUR Noordwijk zal instemmen met het gevraagde besluit om het herindelingsadvies Noordwijk en Noordwijkerhout vast te stellen. Op grond van dit advies zal de gemeente Noordwijk per 1 januari 2019 uitgebreid worden met de kernen Noordwijkerhout en De Zilk. En zo ontstaat er een toekomst bestendige gemeente Noordwijk, met nieuwe mogelijkheden waar álle inwoners profijt van zullen hebben.
 
 
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE