Moment geduld a.u.b.
INHOUD

Beste lezer,

Op woensdag 6 november jl. vonden de algemene beschouwingen en de vaststelling van de begroting in een speciale raadsvergadering plaats.

Het jaarlijks moment om te kijken hoe het met de financiële huishouding van de gemeente Noordwijk staat, op welke wijze het gemeentelijk beleid is uitgevoerd en waar verbetering mogelijk is.

PUUR NOORDWIJK wethouder financiën Gerben van Duin heeft ook dit jaar samen met zijn ambtenaren er voor gezorgd dat de gemeente Noordwijk er financieel goed voorstaat. De begroting is meerjarig sluitend. Een mooi resultaat in een tijd dat ervanuit Den Haag door het kabinet VVD/PvdA grote bezuinigingstaakstellingen bij de gemeente worden neergelegd. Complimenten meer dan waard aan onze wethouder en zijn staf. 

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 in het vooruitzicht zijn er door het college van Burgemeester en Wethouders geen ingrijpende financiële voorstellen gedaan. De begroting wordt dan ook conserverend van aard genoemd. 

Met trots kan de fractie terugkijken op hetgeen de PUUR NOORDWIJK wethouders, Gerben en Leon, in de afgelopen 4 jaar voor de gemeente hebben betekend. 

Naast verantwoordelijk te zijn voor een sluitende begroting, die unaniem door de raad werd vastgesteld, staat ook de handtekening van Gerben onder de mooie nieuwbouwplannen voor het sportcomplex aan de Duinwetering. Het nieuwe Papendal aan Zee!

Door de tomeloze inzet en het enthousiasme van onze wethouder Leon van Ast zal woensdag 13 november a.s. de 1e steenlegging plaatsvinden van het zwembad BloemenZee. Ook was Leon verantwoordelijk voor het op tijd herzien van alle bestemmingsplannen die Noordwijk kent. En als Wethouder WMO zorgde hij er voor dat zorgkosten in Noordwijk structureel omlaag gingen. Met als gevolg dat de reserve WMO nu 1.6 miljoen Euro kent. Hiermee is er budget gereserveerd om een deel van de invoeringskosten van de taken waarvoor de gemeente verantwoordelijk wordt, met de komst van de nieuwe Jeudgdwet (januari 2015), WMO/AWBZ en participatie wet (=de 3D’s), op te kunnen vangen.

Ook andere bereikte en niet bereikte doelstellingen uit het coalitieakkoord heeft de fractie van PUUR NOORDWIJK in haar 1e termijn de revue laten passeren. U treft hierbij de uitgesproken raadsinbreng namens de fractie van PUUR NOORDWIJK aan.
Als ook onze inbreng in de 2e termijn aan. Hierin leest u o.a. de reactie van de fractie van PUUR NOORDWIJK op de populistische VVD/Jes belofte van 30% verlaging van de OZB tarieven.

Naast de Begrotingsraad vond ook de voortzetting van de raad van 31oktober plaats. 
Speciaal in deze extra nieuwsflash aandacht voor de inbreng van PUUR NOORDWIJK met betrekking tot de ontwikkeling van Bronsgeest. U treft deze hierbij integraal aan.

Met het door de VVD/Jes en CDA ingediende amendement kon PUUR NOORDWIJK in eerste instantie niet mee instemmen. Hierin werd nl. de voor PUUR NOORDWIJK belangrijke realisatie/compensatie van de sociale woningbouw van 30% niet zeker gesteld. Gedurende de schorsing heeft PUUR NOORDWIJK het amendement met instemming van de VVD/Jes en CDA zo veranderd dat nu eerst de uitkomsten van de onderhandelingen over Offem-Zuid vast moeten staan. Voordat er nu mogelijk afgezien kan worden van de bouw van 186 sociale woningen in Bronsgeest moet compensatie hiervan onomstotelijk blijken uit de onderhandelingsresulaten van Offem-Zuid.

Met PUUR groet,

Taetske Visser-Danser
fractievoorzitter

De fractie van PUUR NOORDWIJK is zeer tevreden met deze meerjarenbegroting, die er zowel inhoudelijk als financieel technisch goed uitziet. Ook dit jaar zijn er weer de nodige verbeteringen aangebracht in de voor de fractie belangrijke risicoparagraaf. Positief voor de financiële verslaggeving is de introductie van het Boek Grondbedrijf 2013.
De aanleiding dat de discussie rond de scenario’s van bebouwing van de uitleggebieden Offem Zuid, Bronsgeest en Vinkeveld nu gevoerd moet worden is het Besluit Begroten en Verantwoorden. Op basis van dit besluit moet de gemeente een keuze maken ja/nee ontwikkelen van deze gronden in de nabije toekomst.
AFMELDEN NAAR ONZE WEBSITE